Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (31/7)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

31 Ιουλίου 2022 07:18
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (31/7)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Κυριακή 31/7! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Open "Τώρα ό,τι συμβαίνει". Την ίδια στιγμή, ο συναγερμός για πυρκαγιές συνεχίζεται σε όλη την χώρα.

Καιρός σήμερα 31/7: Με ήλιο, υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς μέχρι το Δεκαπενταύγουστο - Νέος συναγερμός Αρναούτογλου και Καλλιάνου

Καιρός σήμερα: Ο καιρός θα μείνει και σήμερα (31/7), Κυριακή, στην τελευταία ημέρα του Ιουλίου, στο ίδιο μοτίβο, με τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν, έστω και με μερικές ανάσες δροσιάς από τα σύννεφα, μαζί με τον κίνδυνο για πυρκαγιές.

Σύμφωνα με το meteo.gr, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανόν της Ηπείρου, με την ΕΜΥ πάντως να εφιστά την προσοχή εκ νέου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 34 βαθμούς), 22 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς), 20 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά έως τους 39 βαθμούς), 22 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 39-40 βαθμούς), 24 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 31 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και έντονο αίσθημα ζέστης περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Προσοχή στην Αττική και την Εύβοια

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται Αττική, νότια Εύβοια, περιοχές σε Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Πελοπόννησο, αλλά και Ιόνιο, Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ηράκλειο και Λασίθι.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

«Λιώνουμε» για αρκετές μέρες ακόμη για τον Αρναούτογλου - Τι θα δούμε το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στον καιρό των επόμενων 10 ημερών, αναφέροντας τα εξής:

«Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά!

Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβαστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ!

Για να μη χάνετε τον...καιρό σας

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Πιάνουμε ξανά το «40άρι»... με βροχές για τον Καλλιάνο

Ο καιρός αναμένεται πάρα πολύ καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πολύ μεγάλα διαστήματα με ήλιο, ενώ στη βόρεια Ελλαδα προβλέπονται βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Στα Επτάνησα, στα ηπειρωτικά τμήματα από την δυτική και Μακεδονία κσι νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο, καθώς και σε όλο το Αιγαίο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά του εσωτερικού κορμού της ηπειρωτικής χώρας.

Στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν κάποιες σύντομες και τοπικές μπόρες. Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο έντονες και με μεγαλύτερη διάρκεια, κυρίως από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα. Θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές.

Θερμοκρασιακά, στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στα Επτάνησα, στους 36 με 38 στα βόρεια, στους 38 -39 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Επιπλέον, στους 33 με 36 στην Κρήτη και 38 τοπικά στην Μεσαρά στην Κρήτη.

Άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 στο κεντρικό Αιγαίο, στο Καρπάθιο πέλαγος και νοτίως της Κρήτης.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια αναμένεται καθόλη τη διάρκεια της μέρας και τη θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, ωστόσο ηλιοφάνεια όλη την ημέρα και την θερμοκρασία από 23 έως και 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share