Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προειδοποίηση για ισχυρά μελτέμια τις επόμενες μέρες - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο

29 Ιουλίου 2022 12:47
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προειδοποίηση για ισχυρά μελτέμια τις επόμενες μέρες - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες καθώς αυξάνονται σημαντικά οι βοριάδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Παράλληλα, ο Τάσος Αρνιακός προειδοποίησε για τον καιρό σήμερα (28/7) καθώς δύο μετεωρολογικά γεγονότα θα επηρεάσουν την Ελλάδα και θα αλλάξουν τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος, τα πολύ ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις επόμενες αρκετές ημέρες, όπου από τη μία δροσίζουν από την άλλη όμως αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το μελτέμι εμποδίζει τη μετατόπιση των πολύ θερμών αερίων μαζών με αποτέλεσμα, η περισσότερη ζέστη να εστιάζεται προς τα δυτικά και βόρεια.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρουσάκης μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας δεν αναμένεται κάποια αξιόλογη ατμοσφαιρική διαταραχή να επηρεάζει τη χώρα μας. Θα υπάρχει κάποια θερμική αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα μόνο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share