Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μέχρι πού θα τραβήξουν το «σχοινί» οι Τούρκοι; Παρενόχληση ελληνικού ναυαγοσωστικού από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής (Video)

Σοκαριστικό!

27 Ιουλίου 2022 17:20
Μέχρι πού θα τραβήξουν το «σχοινί» οι Τούρκοι; Παρενόχληση ελληνικού ναυαγοσωστικού από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζουν το… χαβά τους οι Τούρκοι και το πρωί της περασμένης Δευτέρας (25.07.2022) έκαναν «τσαμπουκάδες» σε ναυαγοσωστικό του λιμενικού ανοιχτά από το Φαρμακονήσι.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Βγάζει στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» στις 9 Αυγούστου

Το λιμενικό, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τη στιγμή που το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλεί το ελληνικό ναυαγοσωστικό, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά από το Φαρμακονήσι, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο το περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το σκάφος του λιμενικού της Λέρου.

Σημειώνεται ότι, το ναυαγοσωστικό σκάφος του ελληνικού λιμενικού εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ούτε υλικές ζημιές.

Προκλητικοί ισχυρισμοί από την Τουρκία: Μιλούν για τραυματία ψαρά από πυρά Ελλήνων - Σοβαρό επεισόδιο στις Οινούσσες

Οι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά δύο τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο. Ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι.

Τουρκία - Το τραγούδι που εξόργισε τον Ερντογάν: «Θα φύγει όπως ήρθε - Πατερούλη φύγε από το σβέρκο μας!» (video)

Το τουρκικό Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι 1 μέλος πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά ελληνικών δυνάμεων εναντίον 2 τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο.

Δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καράμπουρούν δέχθηκαν πυρά από ελληνικές δυνάμεις στις 22 Φεβρουαρίου στις 19.15 και τραυματίστηκε ένα μέλος πληρώματος στο πόδι.

ερντογαν-τουρκια

Η ανακοίνωση του Τουρκικού Λιμενικού Σώματος έχει ως εξής: «Μετά την πληροφορία ότι ελληνικά στοιχεία πυροβόλησαν 2 τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν γύρω στις 19.15 της 22ας Φεβρουαρίου 2022 και ότι 1 μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι, 2 σκάφη του Λιμενικού στάλθηκαν αμέσως στο σημείο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share