Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Σπάτα: Αυτός είναι ο 21χρονος που διαμελίστηκε από το ελικόπτερο! Τι αναφέρει η Αστυνομία για τον θάνατο του & τα αναπάντητα ερωτήματα (Video)

Τρεις συλλήψεις!

26 Ιουλίου 2022 12:50
Τραγωδία στα Σπάτα: Αυτός είναι ο 21χρονος που διαμελίστηκε από το ελικόπτερο! Τι αναφέρει η Αστυνομία για τον θάνατο του & τα αναπάντητα ερωτήματα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. για το σοκαριστικό δυστύχημα στα Σπάτα όταν 21χρονος Βρετανός Jack Fenton διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα ελικοπτέρου.

Αυτός είναι ο 21χρονος που διαμελίστηκε από το ελικόπτερο

Σύμφωνα με δημοσίευμά της βρετανικής εφημερίδας The Sun, ο 21χρονος ήταν γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας, ο οποίος επέστρεφε με το ενοικιασμένο ελικόπτερο από διακοπές στη Μύκονο και θα μετέβαινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα προκειμένου να επιβιβαστεί στο ιδιωτικό τζετ της οικογένειας για να επιστρέψει στην Βρετανία.

Η αναφορά της αστυνομίας για την τραγωδία στα Σπάτα

Τη Δευτέρα 25/7/2022, στις 18:00 το απόγευμα στην Παιανία Αττικής, θέση Αγίου Γεωργίου στον πολυχώρο Λώλου, έλαβε χώρα συμβάν με θανάσιμο τραυματισμό ατόμου. Ειδικότερα ελικόπτερο τύπου SX-HEJ της εταιρείας «Superior Air» με ιδιοκτήτη τον Σ.Η. του Κ., το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μύκονο – Παιανία, αφού προσγειώθηκε, ο πιλότος Φ.Χ. με τέσσερις επιβαίνοντες υπηκόους Αγγλίας: Yeabsley James Douglas Allan του Richard, Savage Max David του Ian, Stanton Gleaves Jack James του Robin και Fenton Jack του Miguel, κατά την έξοδό τους, ο Fenton Jack κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Δύο είναι τα καίρια ερωτήματα που ζητούν εναγωνίως απάντηση:

Το πρώτο, γιατί ο 22χρονος, ενώ αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο, δεν επιβιβάστηκε στη λιμουζίνα που τον περίμενε, αλλά κινηθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό του. Τι συνέβη τα μοιραία δευτερόλεπτα και γιατί ο νεαρός πλησιασε το πίσω μέρος; Ήθελε κάτι να δει; Έκανε λάθος ή μηπως δεν κατάλαβε προς τα πού κινούνταν;

Δεύτερον: Θα έπρεπε η αποβίβαση να γίνει, έχοντας σβήσει οι μηχανές του ελικοπτέρου, έτσι ώστε να μην κινούνται οι έλικες; Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε ό,τι αφορά στην αποβίβαση των επιβατών;

Συνελήφθησαν ο πιλότος και δύο τεχνικοί εδάφους

Τρεις συλλήψεις πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 21χρονου Βρετανού τουρίστα, ο οποίος χθες το απόγευμα διαμελίστηκε από τον έλικα ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Οι άλλοι δύο είναι τεχνικοί εδάφους της εταιρείας από την οποία ο 21χρονος και η οικογένειά του είχαν μισθώσει το ελικόπτερο.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share