Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τουρισμός για Όλους: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των vouchers! ΕΔΩ θα δείτε τα αποτελέσματα - Πώς θα εξαργυρώσετε τα 150 ευρώ (Video)

Διπλασιάστηκαν οι δικαιούχοι

26 Ιουλίου 2022 11:59
Τουρισμός για Όλους: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των vouchers! ΕΔΩ θα δείτε τα αποτελέσματα - Πώς θα εξαργυρώσετε τα 150 ευρώ (Video)
(ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουρισμός για Όλους: Πιθανότατα σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους δικαιούχους των voucher των 150 ευρώ του προγράμματος. Επίσης, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Fuel Pass 2, το επίδομα για τα καύσιμα που θέσπισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.

Σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα tourism4all.gov.gr.

Πώς εξαργυρώνεται η ψηφιακή επιταγή

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα.

Σε τι διαφέρει φέτος το πρόγραμμα

Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανέρχεται φέτος στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του Προγράμματος.

Αυξημένη είναι και η επιδότηση ανά δικαιούχο, με το ποσό να ανέρχεται στα 150 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Υψηλότερη είναι επίσης και η επιδότηση για ΑμεΑ, η οποία ανέρχεται στα 200 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Επιπροσθέτως, το voucher μπορεί πλέον να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η μεταφορά των χρημάτων στον πάροχο για την υπηρεσίας διαμονής είναι άμεση, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share