Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Νέα στοιχεία για τον καύσωνα – Οι θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου

Πώς θα μπει ο Αύγουστος

25 Ιουλίου 2022 17:46
Σάκης Αρναούτογλου: Νέα στοιχεία για τον καύσωνα – Οι θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ημέρα καύσωνα και η Δευτέρα (25/7) για σχεδόν όλη την Ελλάδα, ωστόσο ο υδράργυρος φαίνεται πως τις επόμενες ημέρες θα υποχωρήσει. Το μετεώγραμμα του Σάκη Αρναούτογλου αναλύει τις θερμοκρασίες μέχρι και την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Δείτε επίσης: «Βρε παιδιά εσείς...»: Μεγάλη ανατροπή με τον καύσωνα! Το έξαλλο μήνυμα του Σάκη Αρναούτογλου

Συγκεκριμένα αύριο, Τρίτη 26 Ιουλίου, και την Τετάρτη 27 Ιουλίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στους 37 με 38 βαθμούς, ωστόσο σημειώνεται από τον Σάκη Αρναούτογλου πως στις κλειστές πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα στα δυτικά πεδινά, αλλά και στο κέντρο των μεγάλων πόλεων ο υδράργυρος θα δείχνει 1 με 2 βαθμούς υψηλότερα.

Αντίθετα, στις ακτές, στα ορεινά και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Όσο για το Σαββατοκύριακο (30-31/7) η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 35 έως 37 βαθμούς αντίστοιχα τις δύο ημέρες.

Παράλληλα, όπως δείχνει η πρόγνωση της θερμοκρασίας από τον παρουσιαστή του καιρού της ΕΡΤ ο Αύγουστος θα μπει με… δροσιά, καθώς το θερμόμετρο θα υποχωρήσει την επόμενη εβδομάδα και στους 33 βαθμούς και αναμένεται άνοδος από την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Αρναούτογλου θερμοκρασία αυγούστου

Κόλαση του Δάντη από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Ιστορικά ρεκόρ ζέστης! Καύσωνας με...»

Καιρός: Για τον ισχυρό καύσωνα που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και αναμένεται και στην Ελλάδα μίλησε μέσω post στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου!

Ο έμπειρος μετεωρόλογος αναφέρθηκε για τις θερμοκρασίες που χτυπούν την Βόρεια Ευρώπη κάνοντας λόγο για... ιστορικές.

Αναλυτικά ανέφερε:

  • Καύσωνας στην Κεντρική Ευρώπη: Ιστορικά ρεκόρ ζέστης σε Δανία και Γερμανία
  • Ιστορικά ρεκόρ ζέστης καταρρίφθηκαν την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 σε περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης και κυρίως σε Δανία και Γερμανία.
  • Στη Δανία και πιο συγκεκριμένα στο Abed σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 35.9°C, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη τιμή θερμοκρασίας όλων των εποχών για τον μήνα Ιούλιο καθώς και τη δεύτερη πιο θερμή ημέρα όλων των εποχών σε ολόκληρη τη Δανία.
  • Στη Γερμανία και ειδικότερα στο Αμβούργο καταρρίφθηκε ένα ιστορικό ρεκόρ που κρατούσε από το 1923. Πιο συγκεκριμένα την Τετάτη 20 Ιουλίου στο Αμβούργο σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 40.1°C, τιμή που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για το Αμβούργο!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share