Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο Ρέθυμνο - Φωτιά στην Αγία Γαλήνη

Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

25 Ιουλίου 2022 13:58
Συναγερμός στο Ρέθυμνο - Φωτιά στην Αγία Γαλήνη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλο ένα πύρινο μέτωπο έχει να διαχειριστεί η Πυροσβεστική αφού φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Η ενημέρωση στο Twitter

Υπενθυμίζεται, ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Έβρο, στη Λέσβο, στην Εύβοια, ενώ πολύ δύσκολες αναμένεται να είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες όσο και η έλλειψη υγρασίας ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στις φλόγες και η Χαλκιδική - Φωτιά σε Σιθωνία και Κασσάνδρα (photo-video)

Υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζουν να επικρατούν σε όλη τη χώρα, οι οποίες σε συνδυασμό με την έλλειψη υγρασίας ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Το πρωί της Δευτέρας (25/7) έγινε γνωστό πως δύο νέες φωτιές ξέσπασαν στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, φωτιά έχει ξεσπάσει στη Σιθωνία και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Μάλιστα, στην Κασσάνδρα υπάρχουν δύο εστίες στις περιοχές της Φούρκας και της Νέας Φώκαιας και οφείλονται πιθανότατα σε πτώσεις κεραυνών. Στη Σιθωνία η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καρβουνάς στο Νέο Μαρμαρά.

Στη Κασσάνδρα η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή στη Μόλα Καλύβα σε δύσβατη περιοχή, ενώ λίγο πριν έβρεχε στην περιοχή. Πλέον η φωτιά έχει σταματήσει, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στο σημείο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share