Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στον Έβρο: Δεν πλησίασαν τα σπίτια στη Δαδιά οι φλόγες - Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα!

Ακόμα μια νύχτα θρίλερ

24 Ιουλίου 2022 07:44
Φωτιά στον Έβρο: Δεν πλησίασαν τα σπίτια στη Δαδιά οι φλόγες - Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα!
Φωτογραφία: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φωτιά στον Έβρο, που κατακαίει για τέταρτη ημέρα χιλιάδες στρέμματα του δάσους της Δαδιάς, προκαλώντας μια τεράστια οικολογική καταστροφή, παραμένει σε εξέλιξη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας να δίνουν ολονύχτια μάχη για να την περιορίσουν. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχε δημιουργηθεί έξω από το χωριό.

Παραμένει ενεργή σε πολλές εστίες, ενώ αυτή τη στιγμή δεν φυσάνε δυνατοί άνεμοι. Στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλη φωτιά έχουν ριχτεί 320 πυροσβέστες, 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων.

Το βράδυ του Σαββάτου οι φλόγες έφτασαν κοντά στο χωριό Δαδιά, με τις αρχές να δίνουν εντολή την προληπτική εκκένωση του χωριού. Λίγο πριν τις 12 το βράδυ του Σαββάτου εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του χωριού προκειμένου να το εγκαταλείψουν. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι κάτοικοι του χωριού αναχώρησαν με λεωφορεία. Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν».

Φωτιά στον Έβρο: Δεν πλησίασαν τα σπίτια στη Δαδιά οι φλόγες - Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα!

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο δήμαρχος Σουφλίου ανέφερε «ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική. Ως προς την οργάνωση της απομάκρυνσης ο δήμαρχος Σουφλίου δηλώνει ότι ήδη έχουν μεταβεί στο χωριό δύο λεωφορεία – ένα του Δήμου και ένα του Ε.Σ. – για τη μεταφορά των κατοίκων, ενώ θα γίνει και καταγραφή των ατόμων που επιθυμούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία, ζήτημα για το οποίο θα μεριμνήσει ο Δήμος».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share