Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πύρινος εφιάλτης στην Ελλάδα: Πέντε ανεξέλγκτα μέτωπα σε Έβρο, Λέσβο, Γρεβενά, Πρέβεζα και Μεσσηνία

Κόκκινος συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις

23 Ιουλίου 2022 18:40
Πύρινος εφιάλτης στην Ελλάδα: Πέντε ανεξέλγκτα μέτωπα σε Έβρο, Λέσβο, Γρεβενά, Πρέβεζα και Μεσσηνία
(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάχη με τη φωτιά δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και ο Στρατός σε όλη τη χώρα, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη σε τουλάχιστον πέντε περιοχές.

Η μεγάλη πυρκαγιά στα Βατερά της Μυτιλήνης είναι σε πλήρη εξέλιξη, αν και την τελευταία ώρα οι εναέριες δυνάμεις κατάφεραν να την κατεβάσουν σε ορισμένες περιοχές δίνοντας την ευκαιρία στις επίγειες να τη «χτυπήσουν». Στο νησί επιχειρούν 81 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο τεράστιο και εξαιρετικά δύσκολο μέτωπο του Έβρου, η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει το δάσος της Δαδιάς, με τους ανέμους ωστόσο να έχουν υποχωρήσει λίγο και να βοηθούν πυροσβέστες και στρατιωτικούς στην κατάσβεση. Η κατάσταση όμως παραμένει σοβαρή και η καταστροφή είναι αδιανόητη για το δάσος Natura.

Το άλλο σοβαρό μέτωπο είναι στην Μεσσηνία, με τις φλόγες να απειλούν τα χωριά Κρητοχώρι και Χρυσοκελλαριά. Επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην Πρέβεζα επίσης, μαίνεται ανεξέλεγκτο το μέτωπο στο χωριό Βρυσούλα. Η πυρκαγιά κινείται απειλητικά προς το χωριό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη έχει καεί μία τουλάχιστον κατοικία. Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Σπιάντζας στον Πύργο Ηλείας έχει περιοριστεί και εκφράζεται αισιοδοξία ότι μέχρι το βράδυ θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στα Γρεβενά οι φλόγες έχουν φτάσει στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά σε ορεινή δύσβατη περιοχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share