Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Άτομο που καλλιεργούσε χασίς στο δάσος αναζητείται ως ύποπτο για τη φωτιά στο Σέιχ Σου (Video)

Προσαγωγή ενός ατόμου

22 Ιουλίου 2022 23:07
Θεσσαλονίκη: Άτομο που καλλιεργούσε χασίς στο δάσος αναζητείται ως ύποπτο για τη φωτιά στο Σέιχ Σου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεσσαλονίκη: Περίεργη τροπή πήρε η έρευνα για τα αίτια της φωτιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά εντοπίστηκαν καμένες γλάστρες με σπόρους κάνναβης. Εικάζεται από τις αρχές ότι η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο που πέταξε στο σημείο άτομο που καλλιεργούσε παρανόμως γλάστρες με φυτά κάνναβης.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός Βέλγου υπηκόου, ο οποίος κινούνταν σε κοντινή απόσταση από την έκταση που κάηκε.

Ο Θεόδωρος Κοσμίδης, διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε πως “η φωτιά ελέγχθηκε πλήρως. Κινητοποιούμαστε με μεγάλες δυνάμεις για να αποτρέψουμε οτιδήποτε μπορεί να προκληθεί. Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για όλη τη Θεσσαλονίκη”.

Φωτιά στην Ηλεία: Συνελήφθη κάτοικος της περιοχής για εμπρησμό - Οι περίεργες κινήσεις του

Φωτιά στην Ηλεία: Σε σύλληψη για εμπρησμό μετατράπηκε η προσαγωγή ατόμου για τη φωτιά που ξέσπασε χθες στα Άγναντα Ηλείας. Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος προσήχθη χθες το βράδυ. Κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι στη φωτιά στην Ηλεία τραυματίστηκε και πυροσβέστης, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πώς οδηγήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. στην προσαγωγή και σύλληψη του υπόπτου για εμπρησμό στην Ηλεία

Λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς χθες, δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, κάτοικοι του χωριού Άγναντα, υπέδειξαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως τους υπαίτιους για τη φωτιά.

Αμέσως, από τους πυροσβέστες ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Αμαλιάδας, καθώς και ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο λίγες ώρες αργότερα έφθασε από την Αθήνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο χωριό Άγναντα.

Τα δύο άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς κινούνταν κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ξεκίνησε αμέσως μόλις έφθασε τη διαδικασία συλλογής προανακριτικού υλικού, όπου οι δύο μάρτυρες κατήγγειλαν επισήμως τα δύο άτομα, που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η διαδικασία της προανάκρισης ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, και ο ένας εκ των δύο που βρισκόταν στο κοινοτικό γραφείο που είχε εγκατασταθεί το κλιμάκιο προσήχθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας. Το δεύτερο άτομο στη συνέχεια αναζητούνταν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share