Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Περίεργη» έκρηξη στην Παλλήνη την ώρα της φωτιάς στην Πεντέλη (Video)

Βίντεο ντοκουμέντο!

22 Ιουλίου 2022 22:10
«Περίεργη» έκρηξη στην Παλλήνη την ώρα της φωτιάς στην Πεντέλη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρεις μέρες μετά την καταστροφική φωτιά στην Πεντέλη το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο έχει καταγραφεί μία έκρηξη στην Παλλήνη και συγκεκριμένα την ώρα που το πύρινο μέτωπο κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά του.

Δείτε επίσης: Ανατριχιαστικό βίντεο από την φωτιά στην Πεντέλη: Εγκλωβισμένοι από τις φλόγες μέσα στο σπίτι - Συγκλονιστικές εικόνες

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6.24 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε κοντέινερ που βρισκόταν σε οικόπεδο, ελάχιστα μέτρα από το δάσος και ανάμεσα σε κατοικίες. Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός διερχόμενης μηχανής να σώζεται κυριολεκτικά στο δευτερόλεπτο. Από την ανατίναξη, μια μεταλλική αντλία εκσφενδονίζεται με φονική ταχύτητα, ισοπεδώνει την καγκελόπορτα και καρφώνεται στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Για τον παρολίγον εμπρησμό που αποφεύχθηκε με επέμβαση των κατοίκων, υπάρχει οπτικό υλικό στα χέρια της ασφάλειας, το οποίο ερευνάται και σε σχέση με τα αίτια της φωτιάς στο βουνό της Πεντέλης.

Δείτε το βίντεο

Φωτιά στην Πεντέλη και τα Μέγαρα: Εισαγγελική παρέμβαση για τις πυρκαγιές - Έρευνα για το ενδεχόμενο εμπρησμού

Ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση θα αναζητηθούν από τις εισαγγελικές αρχές αναφορικά με τα αίτια των φωτιών στην Πεντέλη και τα Μέγαρα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις περιοχές που επλήγησαν από την φωτιά στην Πεντέλη.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος. Στην εκτεταμμένη εισαγγελική έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί από εισαγγελικό λειτουργό θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτίων που προκάλεσαν τις πυρκαγιές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share