Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το νέο περιστατικό αμέλειας με την έγκυο που έχασε το μωράκι της - «Είδαν ότι έχει αιμορραγία και την έδιωξαν» (Video)

Τι λέει ο δικηγόρος της κοπέλας

22 Ιουλίου 2022 12:46
Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το νέο περιστατικό αμέλειας με την έγκυο που έχασε το μωράκι της - «Είδαν ότι έχει αιμορραγία και την έδιωξαν» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκαλούν όσα καταγγέλλει ο δικηγόρος της εγκύου που μετέβη στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και τελικά έχασε το μωρό της.

Για τα όσα έγιναν και τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί, μίλησε στον Alpha ο δικηγόρος του ζευγαριού, Χαράλαμπος Αποστολίδης.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη υπόθεσης επί τρεις μήνες. Μια επίτοκος, η κ. Βασιλάκη, ήταν στην 39η εβδομάδα της κύησης, ετοιμόγεννη δηλαδή, και πήγε Ιπποκράτειο στις 7 το απόγευμα με πόνους, συσπάσεις στη μήτρα και αίμα. Την παρέλαβαν και της έκαναν υπέρηχο, στον οποίο βρήκαν πως έχει αίμα. Στις 7.30 την έδιωξαν γιατί, όπως της είπαν σε μισή ώρα λήγει η εφημερία» συγκλονίζει ο κ. Αποστολίδης.

«Πήγαμε στο Παπαγεωργίου, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και ασθενοφόρο. Δεν είχε γίνει καμία γνωμάτευση στο Ιπποκράτειο. Έπρεπε εκεί να την έχουν υποβάλει σε καισαρική τομή, επειδή το παιδί είχε ισχιακή προβολή και έπρεπε να το διαγνώσουν.

Στο Παπαγεωργίου την εισάγουν σε κλινική covid. Αργότερα την πήγαν στη γυναικολογική και στις 10:30 της έκαναν καισαρική τομή. Το παιδί βγήκε και διασωληνώθηκε αμέσως με εγκεφαλική υποξυγοναιμία. Παρέμεινε στην Εντατική περίπου τρεις μήνες, όπου τελικά κατέληξε. Βέβαια, ήταν λιάν αμφίβολο αν θα επανερχόταν και με ποιες βλάβες, σε περίπτωση που κατάφερνε να ζήσει».

Για τις νομικές κινήσεις της οικογένειας, μετά από τον θάνατο του νεογνού, ο κ. Αποστολίδης είπε: «Εμείς καταλογίζουμε ευθύνες και θα τις αναδείξει η εισαγγελική έρευνα, πιθανώς και η ΕΔΕ. Κατηγορούμε το Ιπποκράτειο ότι δεν διέγνωσε άμεσα τον κίνδυνο και δεν έκανε σε όσα έπρεπε να κάνει.

Αργοπόρησε εν μέρει και η γυναικολογική κλινική στο Παπαγεωργίου να κάνει την καισαρική τομή, ωστόσο δεν έχουμε παράπονο από τους νεογνολόγους και τη ΜΕΘ, έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί. Έχουμε κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος ευθύνεται. Το ενημερωτικό που πήραμε μετά από εισαγγελική παραγγελία, γιατί δεν μας το έδιναν με διάφορες προφάσεις, δεν αναφέρει ονόματα σχετικά με όσους ενήργησαν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share