Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Έρχονται νέες διώξεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας - Οι δύο καταθέσεις «κλειδιά»

«Όταν μπήκα στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας το οξύμετρο έδειχνε μία παύλα»

22 Ιουλίου 2022 10:25
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Έρχονται νέες διώξεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας - Οι δύο καταθέσεις «κλειδιά»
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά κορίτσια αναμένονται εντός των ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αναμένονται νέες διώξεις, που πιθανότητα θα ασκηθούν ακόμα και την επόμενη εβδομαδα.

Και αυτό γιατί έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα. Έχουν ληφθεί οι καταθέσεις από γιατρούς, ιατροδικαστές, συγγενείς και κλήση ως ύποπτη πήρε μόνο μια: η Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει παραδώσει τις γραπτές της εξηγήσεις.

Tώρα μένει να δούμε αν θα είναι εκείνη η κατηγορούμενη και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Βάση του πορίσματος που δείχνει ξεκάθαρα ασφυκτικό θάνατο, η δίωξη θα αφορά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ίδια κατηγορία με αυτή της Τζωρτζίνας.

Πάντως, σύμφωνα με τη δημοσιογράφου του Star, η απολογία του ατόμου που θα κατηγορηθεί για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών δεν αποκλείεται να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Οι δύο καταθέσεις που έδωσαν στοιχεία στις Αρχές

Την απολογία της στην ανακρίτρια για τη συμπληρωματική δίωξη που της ασκήθηκε ετοιμάζει η Ρούλα Πισπιρίγκου στο κελί της, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Αρνείται για άλλη μία φορά ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 και επικαλείται ως μάρτυρα σε άλλα επεισόδια τον Μάνο Δασκαλάκη. Ωστόσο, δύο καταθέσεις έδωσαν στοιχεία στις αρχές, όπως αποκάλυψε η Τασούλα Παπανικολάου.

«Όταν μπήκα στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας το οξύμετρο έδειχνε μία παύλα», ισχυρίστηκε η νοσηλεύτρια που είδε πρώτη το παιδί την ημέρα που έπαθε την πρώτη ανακοπή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, στις 11 Απριλίου 2021. Η κατάθεσή της θεωρείται «κλειδί» στη νέα συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Το οξύμετρο σίγουρα θα είχε χτυπήσει νωρίτερα, όταν το παιδί θα είχε κάποιους σφυγμούς και αυτό σημαίνει ότι η μητέρα άργησε να μας ενημερώσει, χτυπώντας απλώς το κουδούνι του θαλάμου και χωρίς να βγει έξω από αυτόν, φωνάζοντας»

Δεύτερο στοιχείο ήταν ότι το παιδί οι γιατροί το βρήκαν χωρίς το ρινικό οξυγόνο: «Μπαίνοντας στο δωμάτιο είδαμε το παιδί στη μεσότητα του κρεβατιού, χωρίς το ρινικό οξυγόνο και το παλμικό οξύμετρο σφύριζε και δεν είχε ένδειξη», κατέθεσε γιατρός του Καραμανδάνειου.

«H νέα δίωξη στηρίζεται σε αόριστη βάση»

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στις καταθέσεις είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε τα επεισόδια των κοριτσιών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: ότι κοιμόνταν και ξυπνούσαν ξαφνικά, βγάζοντας έναν ήχο. Η ίδια σχεδόν περιγραφή για την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας και τη Μαλένα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα επιμείνει τη Δευτέρα ότι δεν εχει σχέση με την ανακοπή του παιδιού και ότι υπήρχαν επεισόδια που ήταν μπροστά και ο Μάνος Δασκαλάκης

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Όθωνας Παπαδόπουλος, ισχυρίζεται ότι η ποινική δίωξη «βασίζεται σε μια βάση αόριστη, δεδομένου ότι δεν περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να έχει τελέσει την πράξη».

Σημειώνεται ότι το βασικό στοιχείο που οδηγεί σε απανωτές διώξεις στην Ρουλα Πισπιρίσκου είναι ότι όλα τα επεισόδια και οι θάνατοι των παιδιών της δεν εχουν ιατρική εξήγηση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share