Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 22/7: 10ημερος καύσωνας! Η πιο ζεστή μέρα & οι περιοχές που θα «καούν» - Συναγερμός από Μαρουσάκη, Καλλιάνο, Αρναούτογλου, Αρνιακό και Σούζη (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ ανά περιοχή

22 Ιουλίου 2022 07:47
Καιρός σήμερα 22/7: 10ημερος καύσωνας! Η πιο ζεστή μέρα & οι περιοχές που θα «καούν» - Συναγερμός από Μαρουσάκη, Καλλιάνο, Αρναούτογλου, Αρνιακό και Σούζη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 22/7: Για «κύμα» καύσωνα, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία μάλιστα αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του μήνα, προειδοποιεί με νεότερη ενημέρωσή του το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ενώ και οι Γιάννης Καλλιάνος, Σάκης Αρναούτογλου, Κλέαρχος Μαρουσάκης, Τάσος Αρνιακός και Χριστίνα Σούζη κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον καιρό του Αυγούστου

Γιάννης Καλλιάνος: Μέτριας έντασης αλλά μεγάλης διάρκειας ο καύσωνας

Για καύσωνα διαρκείας κάνει λόγο στην πρόβλεψή του ο Γιάννης Καλλιάνος, επισημαίνοντας ότι έρχεται καύσωνας διαρκείας. Από Παρασκευή 22 Ιουλίου ξεκινάει η άνοδος της θερμοκρασίας να προσεγγίζει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Κυριακή και Δευτέρα ο υδράργυρος μπορεί να αγγίξει και τους 41 βαθμούς.

Η ανάρτηση στο Facebook:

«Οπλιστείτε με υπομονή – Μέτριας έντασης αλλά μεγάλης διάρκειας ο καύσωνας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο καύσωνας ο οποίος θα ξεκινήσει από αύριο Παρασκευή και κυρίως θα γίνει αισθητός μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαίνεται ότι δεν θα είναι ακραίος ή επικίνδυνος ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα δώσει, θα είναι όμως αρκετά κουραστικός ως προς τη χρονική περίοδο που θα μας επηρεάσει.

Έτσι λοιπόν, αν υπολογίσουμε ότι από αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου ξεκινάει η σημαντική άνοδος των θερμοκρασιακών τιμών σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο να προσεγγίζει και τους 40 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ευπαθή στη ζέστη τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, τότε τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 29 Ιουλίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται περίπου σε αυτά τα επίπεδα. Ενδέχεται ασφαλώς να διαρκέσει και ακόμη παραπάνω, έως τα τέλη του μήνα, αυτό όμως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Άρα έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 7 με 8 μέρες με αυξημένες θερμοκρασίες και στα νησιωτικά αλλά κυρίως και στα ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδας και μάλιστα στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Και όταν μιλάμε για ευπαθείς στη ζέστη περιοχές εννοούμε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, για παράδειγμα τμήματα στο νομό Σερρών, περιοχές στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, πεδινά τμήματα της Πέλλας ή του νομού Κιλκίς, τον Θεσσαλικό κάμπο, απομακρυσμένες από τις θάλασσες περιοχές της Ηπείρου, τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, της Φθιώτιδας αλλά και της Βοιωτίας, ενδεχομένως τις δυτικότερες περιοχές του Νομού Αττικής, τμήματα της Αργολίδας, της Κορινθίας αλλά και της Λακωνίας. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές ο υδράργυρος σε τοπικό επίπεδο θα αγγίζει και τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου κυρίως από το Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια.

Σε ότι αφορά στην περιοχή της Αττικής οι μέγιστες θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες θα είναι οι εξής ακόλουθες :

Παρασκευή 22 Ιουλίου : 37-38°C

Σάββατο 23 Ιουλίου : 38°C

Κυριακή 24 Ιουλίου : 40-41°C

Δευτέρα 25 Ιουλίου : 40-41°C

Ανάλογες θα είναι οι θερμοκρασίες και τις επόμενες μέρες, μετά δηλαδή τις 25/7.
Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση τις επόμενες ημέρες! Καλή υπομονή».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πολλή ζέστη τις επόμενες ημέρες - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Με αρκετή ζέστη αναμένονται να κυλήσουν οι επόμενες μέρες στη χώρα μας, καθώς θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, επηρεάζεται από πεδίο υψηλών πιέσεων, που φέρνει ζέστη και περιορίζει τα μελτέμια, μια φυσιολογική εξέλιξη στην καρδιά του καλοκαιριού.

Στην Αττική ήλιος, οι άνεμοι 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 37 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη καλός καιρός με 37 βαθμούς.

Κυριακή η πιο «καυτή μέρα - Οι περιοχές με την περισσότερη ζέστη

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης «βλέπει» υψηλές θερμοκρασίες, αλλά όχι ακραίες, ενώ αναμένει το Σαββατοκύριακο να είναι θερμό και τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, η θερμοκρασία ανεβαίνει και άλλο από αύριο, με το Σαββατοκύριακο να είναι ιδιαίτερα ζεστή και η Κυριακή να είναι πιο θερμή ημέρα.

Ο υδράργυρος τη συγκεκριμένη μέρα θα είναι περίπου στους 38 βαθμούς, με τις εσωτερικές περιοχές της χώρας (που δεν βρέχονται από θάλασσα) να βλέπουν έως και 41 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, 40άρια θα δουν την Κυριακή οι εξής περιοχές:

  • Θεσσαλία
  • Αγρίνιο
  • Μεσολόγγι
  • Πύργος Ηλείας
  • Άργος
  • Μεσσηνία
  • Λακωνία
  • Στην Κρήτη και τη Ρόδο θα δούμε έως και 38 βαθμούς.

Κόλαση του Δάντη από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Ιστορικά ρεκόρ ζέστης! Καύσωνας με...»

Καιρός: Για τον ισχυρό καύσωνα που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και αναμένεται και στην Ελλάδα μίλησε μέσω post στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου!

Ο έμπειρος μετεωρόλογος αναφέρθηκε για τις θερμοκρασίες που χτυπούν την Βόρεια Ευρώπη κάνοντας λόγο για... ιστορικές.

Αναλυτικά ανέφερε:

  • Καύσωνας στην Κεντρική Ευρώπη: Ιστορικά ρεκόρ ζέστης σε Δανία και Γερμανία
  • Ιστορικά ρεκόρ ζέστης καταρρίφθηκαν την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 σε περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης και κυρίως σε Δανία και Γερμανία.
  • Στη Δανία και πιο συγκεκριμένα στο Abed σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 35.9°C, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη τιμή θερμοκρασίας όλων των εποχών για τον μήνα Ιούλιο καθώς και τη δεύτερη πιο θερμή ημέρα όλων των εποχών σε ολόκληρη τη Δανία.
  • Στη Γερμανία και ειδικότερα στο Αμβούργο καταρρίφθηκε ένα ιστορικό ρεκόρ που κρατούσε από το 1923. Πιο συγκεκριμένα την Τετάτη 20 Ιουλίου στο Αμβούργο σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 40.1°C, τιμή που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για το Αμβούργο!

Τάσος Αρνιακός: Προσοχή - Αυτή την ημέρα θα “λιώσουμε” από τη ζέστη

Ο Τάσος Αρνιακός παρουσιάζει τον καιρό στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί». Καταφθάνει και στη χώρα μας το κύμα καύσωνα της Ευρώπης

Η Χριστίνα Σούζη για τις υψηλές θερμοκρασίες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-07-22

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί περί τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείεται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και σε τοπικό επίπεδο να φθάσει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 35 με 37, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΚΥΡΙΑΚΗ 24-07-22 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-07-22

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-07-22 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-07-22

Γενικά αίθριος καιρός.Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά την Τρίτη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share