Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αλέξης Κούγιας: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του για τις φωτογραφίες στην υπόθεση Λιγνάδη

Πιθανότατα αύριο (21/7) ο κ. Κούγιας θα ζητήσει αναβολή

20 Ιουλίου 2022 22:45
Αλέξης Κούγιας: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του για τις φωτογραφίες στην υπόθεση Λιγνάδη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, διενεργείται με εντολή του επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου.

Δείτε επίσης: «Ρίχνει λάδι στη φωτιά» ο Αλέξης Κούγιας: Οι «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» θα πρέπει να αποζημιώσουν τον Λιγνάδη

Η συμπληρωματική προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από τον κ. Κωνσταντίνου, καθώς ο κ. Κούγιας ανάρτησε στο διαδίκτυο προσωπικές φωτογραφίες καταγγελλόντων και μαρτύρων στην υπόθεση Λιγνάδη.

Αύριο, Πέμπτη (21.07.2022), ο κ. Κούγιας έχει κληθεί να καταθέσει στον Βασίλη Κατσάνη πειθαρχικό εισηγητή απολογητικό υπόμνημα και να προσκομίσει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Επίσης, κλήθηκε να καταθέσει υπόμνημα και για την προηγούμενη προκαταρτική έρευνα που έχει διαταχθεί για την υπόθεση Λιγνάδη, τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, ο οποίος ήταν συνήγορος στην ίδια υπόθεση, αλλά με άλλον εντολέα. Πιθανότατα αύριο ο κ. Κούγιας θα ζητήσει αναβολή, προκειμένου να προετοιμάσει το υπόμνημα του.

Αλέξης Κούγιας: «Αντί να διαμαρτύρεται ο Λιγνάδης γιατί καταδικάστηκε ενώ θα έπρεπε να αθωωθεί...» - Απάντηση για τις αντιδράσεις στην αποφυλάκισή του

Μεγάλη έκταση έχουν πάρει οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του σκηνοθέτη έναντι της καταδίκης του για δύο βιασμούς.

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επανέλαβε την άποψη ότι την υπόθεση σε βάρος του πελάτη του την έστησε ένα οργανωμένο κύκλωμα με πολιτικό υπόβαθρο.

Μάλιστα, ανέφερε ότι αντί να αντιδρά ο κ. Λιγνάδης στην άδικη καταδίκη που του επέβαλε το δικαστήριο, αντιδρούν άνθρωποι που έχουν παραπληροφορηθεί εσκεμμένα.

«Αντί να διαμαρτύρεται ο Λιγνάδης γιατί καταδικάστηκε ενώ θα έπρεπε να αθωωθεί...»

«Αντί να διαμαρτύρεται ο κύριος Λιγνάδης γιατί καταδικάστηκε ενώ θα έπρεπε να αθωωθεί ολοσχερώς… Αυτό το κύκλωμα που από την αρχή κατασκεύασε αυτή την ιστορία αποδεικνύει ότι δεν ήταν μία ποινική υπόθεση. Ήταν μία οργανωμένη σκευωρία με έντονο πολιτικό υπόβαθρο»

«Είναι υπόβαθρο ανθρώπων από τον χώρο του θεάτρου, το ΣΕΗ έχει παίξει μεγάλο ρόλο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει κατηγορηθεί για 6 βιασμούς, εκ των υστέρων παραμένουν 4, εκ των υστέρων παραμένουν 2. Θα έπρεπε να γνωρίζετε και τους βιασθέντες. Υπάρχει μία παραπληροφόρηση ότι ο κύριος Λιγνάδης είναι βιαστής».

«Στην Ελλάδα όπως σε όλες τις δημοκρατικές χώρες θεωρείται κάποιος ότι έχει διαπράξει ένα έγκλημα όταν έχει καταδικαστεί αμετακλήτως»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share