Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

«Μπήκα σε σπίτια στα δάση με πισίνα και κανείς δεν έχει αντλία που κάνει 350 ευρώ» - Τι αναφέρει εθελοντής δασοπυροσβέστης

«Δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου, γιατί δεν είχαν τα μέσα οι άνθρωποι»

20 Ιουλίου 2022 21:34
«Μπήκα σε σπίτια στα δάση με πισίνα και κανείς δεν έχει αντλία που κάνει 350 ευρώ» - Τι αναφέρει εθελοντής δασοπυροσβέστης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκληρά, αλλά αληθινά και με βάση λόγια από εθελοντή δασοπυροσβέστη, που δίνει τη μάχη του με τις φλόγες στο Πανόραμα Παλλήνης, αψηφώντας τους κινδύνους.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Εθελοντές δασοπυροσβέστες και ΔΙΑΣ έσωσαν μητέρα και παιδί! Τους έψαχνε ο πατέρας! (video)

Μιλώντας στην κάμερα του Open, είπε αυτό που αντίκρισε με τα ίδια του τα μάτια: Σπίτια μέσα στα δάση, με πισίνες, που κανένα όμως δεν διαθέτει πυροσβεστική αντλία.

«Εγώ θέλω να επισημάνω το γεγονός, ότι όλα αυτά τα σπίτια που φτιάχτηκαν μέσα στα δάση, δεν έχει φροντίσει κανείς- ενώ μπήκα σε σπίτια με πισίνα- να έχει μία πυροσβεστική αντλία που κάνει 350 ευρώ» είπε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου, γιατί δεν είχαν τα μέσα οι άνθρωποι».

Ανέφερε δε στη συνέχεια: «Δεν ξέρω κατά πόσο είναι φρόνιμο που η Πολιτική Προστασία εκκένωσε τα σπίτια, γιατί όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι που έχουν χάσει τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, θα μπορούσαν να τις είχαν σβήσει με ένα απλό λάστιχο.

Γενικότερα υπάρχει θέμα πρόληψης. Δεν μας αφήνει το δασαρχείο να απομακρύνουμε τα ξερά κλαδιά και τους κορμούς ανά τα χρόνια που κάνουμε αιτήσεις και δεν υπάρχει καμία ουσιαστική οργάνωση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share