Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Φωτιά στα Μέγαρα: Πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού

Μεγάλη ανησυχία!

20 Ιουλίου 2022 17:08
Φωτιά στα Μέγαρα: Πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού
(Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναπνευστικά προβλήματα αντιμετωπίζει ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στα Μέγαρα. Ο άνθρωπος δυσκολεύτηκε από τα μεγάλα σύννεφα καπνού και στο σημείο προσπαθεί να σπεύσει βοήθεια.

Φωτιά στα Μέγαρα: Φουντώνουν οι φλόγες - Απειλούνται σπίτια

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βένιζα, στα Μέγαρα, ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Ανθέων, στο Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Βένιζα στα Μέγαρα, ενώ για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-5 μποφόρ, αλλά και ριπές που φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ έχει γίνει αίτημα προληπτικής εκκένωσης της περιοχής Ζάχουλη.

Αποφασίστηκε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής με την Εθνική Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμο οδό από Ανω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 95 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, 34 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, το ένα για τον συντονισμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share