Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Πεντέλη: Πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα στον λόφο Παλλήνης! Εκρήξεις από υψηλή τάση (Video)

Επί τόπου δυνάμεις της πυροσβεστικής

20 Ιουλίου 2022 07:19
Φωτιά στην Πεντέλη: Πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα στον λόφο Παλλήνης! Εκρήξεις από υψηλή τάση (Video)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη και την Παλλήνη που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης. Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε χθες το απόγευμα από την Πεντέλη και η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια, με την Παλλήνη να είναι από τις περιοχές όπου με μήνυμα από το 112 οι πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Υπάρχουν πληροφορίες πως πολίτες έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτι στην οδό Σαλαμίνος 229 στην Παλλήνη. Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε ότι υπήρχε η πληροφορία για εγκλωβισμό πολιτών και πως είχαν σπεύσει δυνάμεις στο σημείο για να τους απομακρύνουν. Παράληλα, δείτε εδώ πού έχουν γίνει εκτροπές κυκλοφορίας

Μιλώντας στο Mega κάτοικος της περιοχής είπε ότι έχουν εγκλωβιστεί άτομα 50-55 ετών και ότι καίγονται δύο σπίτια. «Δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε. Είναι 400 – 500 μέτρα από το κέντρο της Παλλήνης», είπε. «Φεύγουμε τώρα όλοι με τα αυτοκίνητά μας και εκκενώνουμε την περιοχή»

Εκρήξεις από υψηλή τάση στην Παλλήνη

Ανησυχία στο πεδίο έχουν προκαλέσει στην Παλλήνη οι εκρήξεις που σημειώθηκαν από υψηλή τάση. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, η αρχική εκτίμηση ήταν ότι επρόκειτο για διαρροή φυσικού αερίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Η εικόνα λίγο μετά τις 06:30 ήταν ότι οι εκρήξεις που ακούστηκαν προέρχονται από την υψηλή τάση. Έχει κινητοποιηθεί η ΕΔΑ Αττικης και υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης της παροχής όταν προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι αναφερόμενες εκρήξεις αφορούν σε γραμμές υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ.

Στην περιοχή της Ανθούσας υπάρχουν κρίσιμες υποδομές ενέργειας, μεταφορών και επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, σταθμός Λεωφορείων, ΒΙΑΝΕΞ, Praktiker κα) οι οποίες έχουν διασφαλιστεί από τις δυνάμεις πυρόσβεσης γιατί περιέχουν και εύφλεκτα υλικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share