Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Πεντέλη: Πάνω από 400 πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα – Στη μάχη και ο Στρατός (Video)

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο!

19 Ιουλίου 2022 23:26
Φωτιά στην Πεντέλη: Πάνω από 400 πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα – Στη μάχη και ο Στρατός (Video)
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάνω από 400 πυροσβέστες δίνουν απόψε μάχη με τις φλόγες στην μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονικά ενημέρωσης για την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ανακοίνωσε πως στο πύρινο μέτωπο έχουν αναπτυχθεί 420 πυροσβέστες με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Η συγκλονιστική διάσωση 93χρονης γιαγιάς από τους πυροσβέστες (photos)

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο πεδίο των επιχειρήσεων συνδράμουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Ταυτόχρονα, η περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ακόμα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει την ειδική ομάδα «Δευκαλύον» με 22 στελέχη και η Ελληνική Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής καμία κλήση δεν έχει δεχτεί το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ για τραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της πυρκαγιάς.

Δείτε το βίντεο:

Φωτιά στην Πεντέλη: Κατέρρευσε ρεπόρτερ του Mega – «Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω και να ανοίξω τα μάτια μου» (Video)

Φωτιά στην Πεντέλη: Στο Ντράφι βρίσκεται η δημοσιογράφος του Mega, Μάνια Αλιβιζάτου, από όπου και μετέφερε τις εξελίξεις γύρω από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/07) στην περιοχή.

Με φωνή που μαρτυρούσε πως δυσκολευόταν να αναπνεύσει, η δημοσιογράφος τόνισε στον «αέρα» του Mega πως η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Μάλιστα ενώ μετέδιδε το ρεπορτάζ της σχολίασε πως από τους καπνούς, τις στάχτες και τις σπίθες που υπήρχαν στον αέρα εκείνη την στιγμή: «Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω και να ανοίξω τα μάτια μου».

Να σημειωθεί πως δημοσιογράφος του Open ξέφυγε τελευταία στιγμή από τις φλόγες με την κάμερα να καταγράφει τις στιγμές.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης από το 112 ενώ η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες θα είναι δύσκολη εξαιτίας των ανέμων που πνέουν.

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share