Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Πεντέλη: Ανατριχιαστικά τα ουρλιαχτά πυροσβέστη στο Ντράφι (Video)

Σοκάρουν οι κραυγές!

19 Ιουλίου 2022 22:46
Φωτιά στην Πεντέλη: Ανατριχιαστικά τα ουρλιαχτά πυροσβέστη στο Ντράφι (Video)
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στην Πεντέλη: Συγκλονιστικές είναι οι κραυγές πυροσβέστη στην πύρινη κόλαση στο Ντράφι. Οι στιγμές είναι δύσκολες στην Πεντέλη, με ένα δεύτερο «κύμα» φωτιάς (ενδεχομένως να ήταν σε χαράδρα) να έρχεται πίσω από το πρώτο που κατευθύνεται προς Παλλήνη.

Πυροσβέστες, Έλληνες και ξένοι, καθώς στη χώρα μας βρίσκονται και δυνάμεις από άλλες χώρες, όπως τη Ρουμανία, δίνουν σκληρή μάχη και έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι με τον κίνδυνο.

Είναι πολλές οι στιγμές που πυροσβέστες έχουν ξεφύγει την τελευταία στιγμή από τις φλόγες. Πολλές φορές είναι δύσκολη και η συνεννόηση μεταξύ τους, μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο, από τον πυκνό μαύρο καπνό.

Συγκλονιστικές, σε όλο αυτό το τοπίο είναι οι κραυγές πυροσβέστη, όπως πέρασαν μέσα από την κάμερα του Open, στην πύρινη κόλαση στο Ντράφι.

Δείτε το βίντεο:

Φωτιά στην Πεντέλη: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τρίτης (19/07) στη δασική έκταση του Νταού Πεντέλης. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στα δυο μέτωπα της φωτιάς, το ένα το οποίο κινείται προς το βουνό και το δεύτερο – το πιο δύσκολο- το οποίο κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι κάτοικοι των γύρω περιοχών δεν θα κινδυνεύσουν από τη φωτιά, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των εξής περιοχών: Πεντέλη, Ντράφι, Νέα Πεντέλη, Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη και Διώνη να είναι σε ετοιμότητα για τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς Παλλήνη.

φωτιά πεντέλη κλειστοί δρόμοι

Επίσης, αυτήν την ώρα οι αρχές έχουν προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους.

Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα και λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει επίσης στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι και στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

Δείτε εδώ τη live ενημέρωση της Τροχαίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share