Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά - Πεντέλη: Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι - «Δεν κουρεύουν ούτε ένα χόρτο και δεν ντρέπονται» (Video)

«Ευχαριστούμε τον δήμαρχο που φέτος δεν καθάρισε απολύτως τίποτα»

19 Ιουλίου 2022 21:55
Φωτιά - Πεντέλη: Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι - «Δεν κουρεύουν ούτε ένα χόρτο και δεν ντρέπονται» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξαγριωμένοι κάτοικοι κατηγόρησαν on camera τους δημάρχους για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης και μαίνεται με 350 πυροσβέστες να προσπαθούν να τη σβήσουν. Οι κάτοικοι είπαν στον ΣΚΑΙ πως δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός στα ξερά χόρτα.

«Να τον ευχαριστήσουμε που δεν ήρθε καθόλου. Κολιτσόπουλος! Το σπίτι μου είναι εδώ. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο που φέτος δεν καθάρισε απολύτως τίποτα, ούτε ξερά, ούτε χλωρά. Είμαι οργισμένος! Εξω από το σπίτι μας έχει φωτιά και δεν υπάρχει ένα πυροσβεστικό ενώ πάνω στην Πεντέλη είναι 100 πυροσβεστικά. Εδώ έχουμε τους εθελοντές με τον κουβά. Ο κύριος δήμαρχος δεν καθάρισε φέτος τίποτα. Αγαπητέ ο δήμαρχος έστειλε drone για να βάλει πρόστιμα σε ιδιοκτήτες που δεν καθάρισαν και αυτός δεν καθάρισε» είπε κάτοικος στον ΣΚΑΙ.

Ο Ηλίας Ταμπάογλου σημείωσε από την πλευρά του: «εδώ βλέπετε μία κατάσταση που επικρατεί χρόνια. Ο δήμαρχος ο κ. Μπουρνούς δεν έχει καθαρίσει ούτε ένα χορταράκι. Ηταν παρών στην καταστροφή στο Μάτι. Δεν κουρεύουν ούτε ένα χόρτο και δεν ντρέπονται. Παντού υπάρχουν εστίες, κινδυνεύουν οι οικογένειές μας. Τον παρακαλάμε κάθε χρόνο να καθαρίσει και αυτός μόνο αλητεία, τίποτα άλλο! Να το κοιτάξετε μόνοι σας λέει».

Φωτιά στην Πεντέλη: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τρίτης (19/07) στη δασική έκταση του Νταού Πεντέλης. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στα δυο μέτωπα της φωτιάς, το ένα το οποίο κινείται προς το βουνό και το δεύτερο – το πιο δύσκολο- το οποίο κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι κάτοικοι των γύρω περιοχών δεν θα κινδυνεύσουν από τη φωτιά, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των εξής περιοχών: Πεντέλη, Ντράφι, Νέα Πεντέλη, Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη και Διώνη να είναι σε ετοιμότητα για τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς Παλλήνη.

φωτιά πεντέλη κλειστοί δρόμοι

Επίσης, αυτήν την ώρα οι αρχές έχουν προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους.

Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα και λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει επίσης στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι και στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

Δείτε εδώ τη live ενημέρωση της Τροχαίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share