Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τροχαίο στην Κορίνθου-Τριπόλεως: Το μοιραίο λάθος του 15χρονου! Είχαν πάρει κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος (Video)

«Τα παιδιά δεν είχαν πιει»

19 Ιουλίου 2022 08:08
Τροχαίο στην Κορίνθου-Τριπόλεως: Το μοιραίο λάθος του 15χρονου! Είχαν πάρει κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τροχαίο στην Κορίνθου-Τριπόλεως: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγο έξω από την Κόρινθο, με δύο νέα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους. Ο 15χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο είχε πάρει κρυφά από τους γονείς του τα δεύτερα κλειδιά!

Το μοιραίο λάθος του 15χρονου

Ο ανήλικος έκανε όπισθεν στην εθνική επειδή έχασε την έξοδο για να γυρίσει στην Κόρινθο. Εκείνη την ώρα από πίσω ερχόταν ένα άλλο όχημα το οποίο έπεσε πάνω τους με ταχύτητα.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο Παίδων με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο 69χρονος Βρετανός, ο οποίος οδηγούσε το δεύτερο όχημα που ενεπλάκη στο δυστύχημα.

«Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς»

Η θεία των δύο αδελφιών αποκάλυψε πως τα παιδιά πήραν κρυφά το δεύτερο κλειδί του αυτοκινήτου της οικογένειας για να πάνε βόλτα.

«Είχε κρύψει ο πατέρας του το κλειδί, αλλά βρήκαν τα παιδιά το δεύτερο κλειδί και έφυγαν τα παιδιά 2:30 τη νύχτα. Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς. Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά, οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων η θεία των παιδιών στον Alpha.

«Τα παιδιά δεν είχαν πιει. Ο δρόμος έχει ένα σημείο που την «πατάνε» όλοι, αν δε στρίψεις σωστά μετά φτάνεις Τρίπολη για να γυρίσεις πίσω. Ήταν 4 μέτρα πιο μπροστά από το σημείο και πήγαν να κάνουν όπισθεν για να γυρίσουν πίσω κατευθείαν αλλά έγινε το τροχαίο», ήταν τα λόγια της.

Μαδιάς: Η πρόσκρουση στο οπίσθιο τμήμα θα μπορούσε να συμβεί και με 70-75 χλμ

Ο ειδικός εμπειρογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς μίλησε στον ΣΚΑΪ για το δυστύχημα στην εθνική οδό.

«Προφανώς ο νεαρός έχασε τον δρόμο, πέρασε την είσοδο για να μπει στο βενζινάδικο και έκανε όπισθεν. Ο έτερος οδηγός θα μπορούσε να δει, να επιβραδύνει, να προλάβει. Το τροχαίο αυτό δεν έγινε στην καρμανιόλα του ΒΟΑΚ έγινε σε έναν κλειστό, σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί.

Η πρόσκρουση στο οπίσθιο τμήμα θα μπορούσε να συμβεί και με 70-75 χλμ. Παραμορφώθηκε το μισό τμήμα του ζωτικού χώρου καμπίνας, δεν άφησε καθόλου χώρο επιβίωσης, έχει πάθει γεωμετρική στρέβλωση.

Αν το χτύπησε με 70χλμ εκείνη τη στιγμή η καρδιά ενός μέσου ανθρώπου ζυγίζει 240 γραμμάρια, για ένα δέκατο του δευτερολέπτου αδρανοποιήθηκε με τεράστια δύναμη, περίπου 17 κιλά. Δεν υπάρχουν ασφαλή αυτοκίνητα, ούτε θα υπάρξουν, υπάρχει ασφαλή οδήγηση».

«Κατά κόρον» είπε ότι συμβαίνει να παίρνουν τα αυτοκίνητα ανήλικοι. «Υπάρχει ανομία και στα συγκοινωνιακά δρώμενα» πρόσθεσε.

Για όσους οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ είπε: «Αυτοί οι άνθρωποι δικάζονται για 3 χρόνια και κύριοι παίρνουν αναστολή για να κάνουν τα ίδια. Κατευθείαν στο θάνατο είπε για την όπισθεν. Υπάρχει και ο εγωισμός του Έλληνα, μειωμένη γνώση έως και ανύπαρκτη στην οδική ασφάλεια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share