Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πτώση "Αντόνοφ" στην Καβάλα - Διάβημα και στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα

Νέες εξελίξεις!

18 Ιουλίου 2022 16:29
Πτώση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διάβημα έκανε πριν το ΥΠΕΞ στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα για το γεγονός ότι δεν υπήρχε ενημέρωση, νωρίτερα, για το φορτίο του αεροσκάφους που κατέπεσε έξω από την Καβάλα.

Διπλωματικές πηγές: Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

 Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα - Διάβημα και στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί έγινε γνωστό ότι έχει δοθεί εντολή αντίστοιχο διάβημα να γίνει και από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι στις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος που κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου έξω από την Καβάλα ήταν ουκρανικό, αλλά είχε μισθωθεί από σερβική ιδιωτική εταιρεία για να μεταφέρει πυρομαχικά στο Μπαγκλαντές. Ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Νις της Σερβίας και στη διαδρομή αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα και συνετρίβη.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 8 άτομα, πλήρωμα, όλοι τους Ουκρανοί. Εχασαν τη ζωή τους ακαριαία κατά την πρόσκρουση. Οι σοροί τους ανασύρθηκαν χθες και θα γίνουν νεκροτομές μέχρι τέλος της εβδομάδας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share