Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: «Έχουμε φωτιά στον κινητήρα... Προσπαθώ να...» - Τα τελευταία λόγια του πιλότου & τα 10 καθοριστικά λεπτά (Video)

«Χάνω το ένα όργανο του αεροσκάφους πίσω από το άλλο»

18 Ιουλίου 2022 08:54
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: «Έχουμε φωτιά στον κινητήρα... Προσπαθώ να...» - Τα τελευταία λόγια του πιλότου & τα 10 καθοριστικά λεπτά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Στο φως ήρθε η επικοινωνία που είχε ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους Antonov, το οποίο το βράδυ του Σαββάτου συνετρίβη έξω από την Καβάλα, μέσα σε 10 λεπτά από τη στιγμή που ο πιλότος ανέφερε το πρόβλημα.

Το αεροσκάφος μπήκε στο ελληνικό FIR λίγο μετά τις 10 βράδυ, περίπου μισή ώρα αργότερα ενημέρωσε πως έχει πρόβλημα με τον κινητήρα και τελικά 13 λεπτά πριν τις 23:00 συνετρίβη έξω από την Καβάλα παρασύροντας στο θάνατο το 8μελές πλήρωμά του.

Μάλιστα οι αρχές τις χώρας τέθηκαν σε συναγερμό εξαιτίας του 11,5 τόνων επικίνδυνου φορτίου (πυρομαχικά) που έγινε γνωστό πως μετέφερε από τη Σερβία στο Μπαγκλαντές.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου του Antonov πριν τη συντριβή

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε το δραματικό διάλογο του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους με τον Πύργο Ελέγχου.

  • Πιλότος Antonov: Έχουμε φωτιά στον κινητήρα. Προσπαθώ να τον σβήσω
  • Πύργος Ελέγχου: Μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ή της Καβάλας;
  • Πιλότος Antonov: Δημιουργούνται και άλλα προβλήματα στο αεροσκάφος. Θα προσπαθήσω να προσγειωθώ στην Καβάλα.
  • Πιλότος Antonov: Ενημέρωσέ μας
  • Πιλότος Antonov: Χάνω το ένα όργανο του αεροσκάφους πίσω από το άλλο

Η πορεία που ακολούθησε το μοιραίο αεροσκάφος

Στο flightradar24.com καταγράφηκε η πορεία του αεροσκάφους Antonov, το οποίο μετά από φωτιά που ξέσπασε στον δεξί κινητήρα του, συνετρίβη έξω από την Καβάλα.

Οπως έχει καταγραφεί το αεροσκάφος με 8 μέλη πληρώματος, κάνει στροφή 180 μοιρών ενώ πετούσε πάνω από τη θάλασσα κοντά στο όρος Αθως με κατεύθυνση προς τη Χρυσούπολη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στις 22:48 ο πιλότος του Antonov εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Χρυσούπολης.

Τελικά το αεροσκάφος δεν έφτασε έως το αεροδρόμιο και το σήμα του χάθηκε από το ραντάρ πριν καταφέρει να φτάσει στο αεροδρόμιο, καθώς κατέπεσε φλεγόμενο πέριξ του οικισμού Παλαιοχωρίου Καβάλας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share