Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00 από την Πυροσβεστική για την πτώση του Antonov

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της πρόσκρουσης

17 Ιουλίου 2022 17:03
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00 από την Πυροσβεστική για την πτώση του Antonov
Πηγή φωτογραφιών: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτη ενημέρωση για τη χθεσινοβραδινή συντριβή του Antonov κοντά στην Καβάλα θα πραγματοποιήσει στις 18:00 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στο σημείο των ερευνών έφτασαν 14 άτομα του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Αμυνας του ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι και θα ελέγξουν την άγνωστη λευκή ουσία που εντοπίστηκε στο σημείο της πτώσης και θα αποφανθούν για την επικινδυνότητα της.

Τα συνολικά 14 άτομα που απαρτίζουν τον ειδικό λόχο θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής (17/7) τις Aρχές για το είδος της λευκής ουσίας που εντοπίστηκε από τα πρώτα λεπτά της έρευνας.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις, του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ήδη η υπηρεσία που εμπλέκεται στο έργο έρευνας και διάσωσης προχώρησε στη διάνοιξη ενός πρώτου διαδρόμου ασφαλείας, μέσα από τον οποίο θα κινηθούν τόσο τα στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου, όσο στη συνέχεια και οι ομάδες του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς, αλλά και οι ομάδες πολιτικής προστασίας έρευνας και διάσωσης για την περισυλλογή των σορών του πληρώματος και των συντριμμιών του μοιραίου αεροσκάφους.

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την πτώση του Antonov

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Λεπτό προς λεπτό καλύπτουν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την πτώση του Antonov στην Καβάλα.

Από την γαλλική Le Figaro μέχρι την τούρκικη Cumhuriyet και από τον Guardian στην Βρετανία έως τη σέρβικη Novosti, οι ιστοσελίδες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εφημερίδων γράφουν για το περιστατικό που έχει αναστατώσει τη χώρα μας φιλοξενώντας εικόνες από τα ελληνικά ΜΜΕ και δηλώσεις Ελλήνων από την Καβάλα που ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτά τα πυρομαχικά μετέφερε το Antonov! Θρίλερ για την άγνωστη «λευκή ουσία»

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Οι Σέρβοι έδωσαν αναλυτικά στοιχεία στην Ελλάδα για το φορτίο του Antonov καθώς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir, εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Στο σημείο έχει βρεθεί λευκή ουσία άγνωστης προέλευσή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,
  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και
  • φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share