Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δασκαλάκης

Η ανακοίνωση του Κόμματος

16 Ιουλίου 2022 17:46
Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δασκαλάκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δασκαλάκης.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής:

«Με οδύνη αποχαιρετούμε τον επί χρόνια βουλευτή και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Δασκαλάκη. Ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Δασκαλάκης υπηρέτησε άοκνα το ΠΑΣΟΚ και τα εθνικά συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Η μάνα του «έχασε» 2ο παιδί μέσα σε 10 μήνες!

Πρωτοστάτησε όταν το 1993 ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών θεσμοθέτησε την Αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ η Ιστορία έγραψε το όνομά του ως εισηγητή στο Κοινοβούλιο του Νόμου που καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ήταν ενεργά παρών στον αγώνα κατά της Χούντας και πάντα στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων. Η πολιτική του διαδρομή και το ήθος του αποτέλεσαν διαχρονικά παράδειγμα και πηγή έμπνευσης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης

πεθανε-γιωργιοσ-μαζησ-16-7

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε ο ηθοποιός, Γιώργος Μάζης, όπως έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Παράλληλα, μέρα θλίψης είναι και για το ελληνικό μπάσκετ, αφού πέθανε ο Γιώργος Κονδύλης, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ

«Καθώς οδηγώ προς την Επίδαυρο ένα θλιβερό νέο ήρθε για έναν πολύ καλό συναδελφό μας που έφυγε δυστυχώς... Και ο Γιώργος Μάζης δεν είναι πια ανάμεσά μας... ένας πολύ καλός μου φίλος πού μαζί του ξεκίνησα την ιστορία της μεταγλώττισης και συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί στο θέατρο Καλό ταξίδι Γιώργο μου», έραψε στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μάζης

Ο Γιώργος Μάζης εργάστηκε για πολλά χρόνια κυρίως σε μεταγλωττισμένες παιδικές παραγωγές της τηλεόρασης, λόγω της βαθιάς και αισθαντικής του φωνής. Ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, σίριαλ και θεατρικές παραγωγές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Ήταν νυμφευμένος με τη συνάδελφό του, Ελπίδα Μπραουδάκη, τη δεκαετία του ’70.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share