Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επικίνδυνη φωτιά στην Αχαΐα - Ήχησε το «112»: Άμεση απομάκρυνση κατοίκων από δύο οικισμούς

Ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή

16 Ιουλίου 2022 17:35
Επικίνδυνη φωτιά στην Αχαΐα - Ήχησε το «112»: Άμεση απομάκρυνση κατοίκων από δύο οικισμούς
Φωτογραφία αρχείου / Πηγή: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι δύο περιοχών στην Αχαΐα, καθώς σήμανε συναγερμός για εκκένωση των περιοχών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενισχύονται οι δυνάμεις και θα προστεθεί στα εναέρια μέσα ένα ακόμα ελικόπτερο Erickson για ρίψεις νερού.

Δείτε επίσης: Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Έλληνα που σκοτώθηκε - Ο σπαραγμός της μητέρας του (videos)

Το μήνυμα του 112

φωτια-μηνυμα-112-αχαια-16-7

Μαίνονται οι φωτιές στην Κρήτη: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο και νέες εκκενώσεις οικισμών - Έφτασε και δεύτερο «Erickson»

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις και σταθερά ισχυρή πυροσβεστική δύναμη παραμένει στα νότια του Ρεθύμνου, στη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες (15/7) μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης, με παράλληλο μέτωπο στο Ροδάκινο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, το πύρινο μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί, ενώ εκκενώνεται και πάλι ο οικισμός του Άγιου Γιώργη.

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη, υπήρξε νέα αναζωπύρωση. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και ενώ από το πρωί η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν βελτιωμένη, υπήρξε νέα, επικίνδυνη αναζωπύρωση κοντά στον Άγιο Γεώργιο με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκ νέου εκκένωση του οικισμού και πολυτελών κατοικιών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις σε Μέλαμπες, Ορνέ, Κρύα Βρύση, Αγία Γαλήνη και Αγ. Γεώργιο.

Πέρα των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON, ενώ έφτασε ένα ακόμα από την Τρίπολη. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν πολύ το έργο των εναέριων μέσων, με τα ελικόπτερα μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις να επιχειρούν δύο και τρεις φορές να ανεφοδιαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ορνέ επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα με 120 υπαλλήλους, ενώ από αέρος 5 ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 5 εναέρια μέσα ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου έχει οριοθετηθεί, ωστόσο παραμένουν στο σημείο 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες, για πιθανές αναζωπυρώσεις Από τα ξημερώματα επιχειρούν στην περιοχή και εναέρια μέσα.

Οι κάτοικοι των περιοχών που είχαν εκκενωθεί χθες προληπτικά επέστρεψαν στα σπίτια τους. Χορτολιβαδική έκταση, ελιές και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και θαμνώδη βλάστηση έχει ήδη αποτεφρώσει η φωτιά σύμφωνα με τον κ.Τσικαλά, με το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη να προσθέτει ότι έχουν καεί πολλά μελίσσια και πρόβατα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share