Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανάρτηση-φωτιά από τον Κώστα Μπακογιάννη: «Δόθηκε άδεια στον Γιωτόπουλο στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν;»

Σε δημοσίευμα εφημερίδας αναφέρεται πως ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» πέρασε την άδειά του στο σπίτι του

15 Ιουλίου 2022 19:20
Ανάρτηση-φωτιά από τον Κώστα Μπακογιάννη: «Δόθηκε άδεια στον Γιωτόπουλο στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν;»
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαντήσεις για το εάν τελικά δόθηκε άδεια στον καταδικασμένο ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ανήμερα της επετείου για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος φαίνεται να εξασφάλισε τριήμερη άδεια, την πρώτη άδεια εδώ και 20 χρόνια που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» πέρασε την άδειά του στο σπίτι του.

Γι' αυτό και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του στο Facebook, ζητεί να μάθει: «Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα».

«Κομμένη» η μουσική μέχρι το πρωί σε αυτές τις περιοχές: Κατηγορηματικός ο Κώστας Μπακογιάννης!

κωστασ-μπακογιαννησ-15-7
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος να παίζει μουσική έως τις 7 το πρωί» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, σε ραδιοφωνικές δηλώσεις, προαναγγέλλοντας αλλαγές στο στέκι του κέντρου.

Ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στον Real FM, ανέφερε ότι οι άδειες που παρέχονται στα καταστήματα θέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας. Πουθενά, υπογράμμισε, «δεν προβλέπεται μουσική στις 6:30 και τις 7 το πρωί».

Δείτε επίσης: Επεισοδιακή η πρώτη γνωριμία Κοσιώνη - Μπακογιάννη: «Ήμουν πολύ ειρωνική μαζί του...»

«Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. Δεν πρόκειται να διστάσουμε».

Επισήμανε επίσης ότι στις εξαιρέσεις των επαγγελματιών που δεν σέβονται τους κανόνες «ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Και αυτή είναι μια κεντρική απόφαση, η οποία έχει ληφθεί από τη δημοτική μας παράταξη, κι από μένα προσωπικά, τολμώ να σας πω. Ξέρω ότι έχουμε τη στήριξη του Δ.Σ. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να εκβιάζεται ή να απειλείται ο Δήμος Αθηναίων».

Τι είχε γίνει στα νότια προάστια

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου ο δήμος Αλίμου προχώρησε σε απαγόρευση της μουσικής κατά τις νυχτερινές ώρες, με τα μαγαζιά που παραβαίνουν το μέτρο να απειλούνται ακόμα και με λουκέτο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της περιοχής, Ανδρέας Κονδύλης ανακοίνωσε ότι η μουσική από την Τετάρτη (1/6) σταματάει υποχρεωτικά στις 11 το βράδυ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ηχορύπανση στο παραλιακό μέτωπο.

Αμέσως μετά ακολούθησε και ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία: Απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο που λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share