Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ληστεία «μαμούθ» στη Θεσσαλονίκη: Θύμα υπάλληλος εταιρείας με λεία 22.000 ευρώ!

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική πλατεία της Θέρμης

15 Ιουλίου 2022 18:50
Ληστεία «μαμούθ» στη Θεσσαλονίκη: Θύμα υπάλληλος εταιρείας με λεία 22.000 ευρώ!
Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θύμα ληστείας έπεσε υπάλληλος εταιρείας, από τον οποίο άγνωστοι απέσπασαν, με τη χρήση σωματικής βίας, τσάντα με 22.000 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το θύμα έβγαινε από το όχημά του. Κατά πληροφορίες, οι δράστες ήταν τρεις και με τη λεία ανά χείρας τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Χειροπέδες σε λογίστρια που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 880.000 ευρώ - Την έψαχναν για πάνω από 10 χρόνια

Στην σύλληψη μιας γυναίκας σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, προχώρησαν χθες (14/7) το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, σε βάρος της 59χρονης γυναίκας εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, για υπεξαίρεση ποσού που υπερβαίνει τις 800.000 ευρώ από δύο εταιρείες που εργάζονταν. Η 59χρονη λογίστρια εντοπίστηκε μετά από πολλά χρόνια δράσης από τους άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής. Με την ευκαιρία, δείτε τι ώρα θα μπουν τα χρήματα του Power Pass στους λογαριασμούς.

αστυνομια-ληστεια-θεσσαλονικη-15-7
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI

Η λογίστρια είχε καταφέρει μέσω του ebanking να ξαφρίσει πάνω από 800.000 ευρώ από δύο εταιρείες στις οποίες εργαζόταν. Εναντίον της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση από το 2010, καθώς είχε κριθεί ένοχη για υπεξαίρεση.

Ωστόσο, εκείνη κατάφερνε να διαφεύγει της σύλληψης χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνάσματα και τακτικές. Την Πέμπτη (14.07.2022) όμως η 59χρονη εντοπίστηκε από στην περιοχή του Θησείου από αστυνομικούς οι οποίοι της οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και λίγο αργότερα στον εισαγγελέα.

Τεράστια απάτη: Παρίσταναν τους λογιστές και «έγδυναν» δεκάδες πολίτες!

Τη δράση επιτήδειων, οι οποίοι, προσποιούμενοι τους λογιστές, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες στα Χανιά καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, υπάρχουν ήδη τέσσερα κρούσματα, όπου επιτήδειοι προσεγγίζουν πολίτες επικαλούμενοι ότι είναι λογιστές και ζητούν χρήματα ή στοιχεία της προσωπικής κάρτας τους για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων. Ωστόσο αυτοί είναι οι 3 τρόποι που «αρπάζουν» τις καταθέσεις μέσω τράπεζας.

Τι διευκρινίζει ο Σύλλογος

«Να υπενθυμίσουμε ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρώνονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους και ποτέ δεν ζητούν οι λογιστές χρήματα ούτε στοιχεία της κάρτας τους για να πληρώσουν αυτοί τις υποχρεώσεις των πελατών. Οι λογιστές δίδουν την ταυτότητα πληρωμής για να κάνουν την πληρωμή της οφειλής οι ίδιοι οι φορολογούμενοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, «οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγχουν το mail που λαμβάνουν την ταυτότητα πληρωμής, να είναι το mail του λογιστή τους και όχι ένα άγνωστο, που έχει έναν λογαριασμό στον οποίο αν κάνει κάποιος κατάθεση δεν θα ξαναβρεί ποτέ τα χρήματά του. Οι λογιστές στέλνουν αριθμό ταυτότητας πληρωμής και όχι λογαριασμό κατάθεσης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share