Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αποφυλάκιση Λιγνάδη: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της απόφασης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις!

15 Ιουλίου 2022 16:26
Αποφυλάκιση Λιγνάδη: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της απόφασης
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την επιστροφή του Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή ζήτησαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης μέλη καλλιτεχνικών σωματείων στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έκτιση της 12ετούς ποινής σε βάρος του 57χρονου, που κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή βιασμούς δύο ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά. Με την ευκαιρία, δείτε το βίντεο του Διονύση Ατζαράκη που «τελείωσε» τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Εδώ και τώρα στη φυλακή – Δικαίωση των θυμάτων» έγραφε το κεντρικό πανό της κινητοποίησης, που έρχεται μετά τη χθεσινή μαζική πορεία στη Βουλή κατά της αποφυλάκισης του Λιγνάδη.

Αποφυλάκιση Λιγνάδη: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της απόφασης

«Η απόφαση του ΜΟΔ να βγει ο Λιγνάδης εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, είναι προκλητική και σε αντίθεση με την οργή και το αίσθημα χιλιάδων καλλιτεχνών αλλά και όλου του λαού. Είναι προκλητική απέναντι στα θύματα αλλά και σε κάθε θύμα της σήψης του σημερινού συστήματος που γεννά αυτά τα αποτρόπαια φαινόμενα» ανέφερε στο κάλεσμά του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος που σημείωσε το εξής:

«Αυτά είναι τα όρια και ο χαρακτήρας της αστικής δικαιοσύνης που από τη μια ποινικοποιεί τους αγώνες μας, απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύει προοδευτικά ριζοσπαστικά καλλιτεχνικά έργα στο όνομα της αντιμετώπισης της βίας και την ίδια ώρα ρίχνει στα μαλακά τον παιδοβιαστη που έχει καταδικαστεί ηθικά στο αίσθημα όλων μας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share