Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βανδαλισμοί στην Θεσσαλονίκη: Επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς στην Μενεμένη – Έσπασαν το περιπολικό

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο

15 Ιουλίου 2022 09:53
Βανδαλισμοί στην Θεσσαλονίκη: Επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς στην Μενεμένη – Έσπασαν το περιπολικό
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση δέχτηκαν αστυνομικοί στην Μενεμένη στην Θεσσαλονίκη από ομάδα Ρομά, οι οποίοι έσπασαν μάλιστα και παρμπρίζ περιπολικού.

Δείτε επίσης: 60χρονος έφαγε ποινή φυλάκισης 4 μηνών - Αν μάθετε το λόγο θα σας πέσει το σαγόνι

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (14.07.2022) λίγο πριν τις 23:00, πλήρωμα περιπολικού στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης ερευνούσε καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας από ομάδα Ρομά που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν στήσει γλέντι.

Όταν οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους πλησίασαν για συστάσεις, ξεκίνησε η επίθεση, η συγκεκριμένη ομάδα κινήθηκε εναντίον τους, χτύπησαν τον έναν αστυνομικό στο σαγόνι και έσπασαν τον παρμπρίζ του περιπολικού.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αμέσως ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στο σημείο για να συνδράμει το πλήρωμα που δέχθηκε την επίθεση και συνελήφθησαν δύο άντρες, ένας 41χρονος και και ο 21χρονος γιος του και θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές.

«Όλα πλέον είναι αναμενόμενα»

Το περιστατικό σχολίασε με ανάρτηση του στο facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαιρίδης:

«Σε μια χώρα που η ατιμωρησία έχει βαρέσει κόκκινο, όλα πλέον είναι αναμενόμενα. Συγχαρητήρια στις αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν άμεσα για συνδρομή των συναδέλφων και συνέλαβαν τους δράστες. Περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας. Όσο η αστυνομία θα συλλαμβάνει τους δράστες και την επόμενη ημέρα θα κυκλοφορούν ελεύθεροι (με αποκλειστική ευθύνη όλων αυτών που ψηφίζουν δήθεν αυστηροποίηση ποινών, αφήνοντας ορθάνοιχτα παραθυράκια ατιμωρησίας) και όσο εγκληματικά στοιχεία που οδηγούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα εξελίσσονται αντί να σωφρονίζονται η εγκληματικότητα θα είναι στα κόκκινα σε μόνιμη βάση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share