Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Γιατί να μείνει φυλακή..." - Το καυστικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για Λιγνάδη σε 10 λέξεις

Η ανάρτηση στα social media

14 Ιουλίου 2022 22:35
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, που έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Αν και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης για δύο βιασμούς, τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει προσωρινά ελεύθερο μέχρι το Εφετείο, θέτοντας βεβαίως περιοριστικούς όρους. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τα πολιτικά κόμματα να ανταλλάσσουν πυρά, άτομα από τον χώρο της τέχνης να καταδικάζουν την αποφυλάκιση, ενώ έντονη ήταν η δυσαρέσκεια για την ελληνική Δικαιοσύνη και στο Twitter.

Ωστόσο ένα από τα πιο εύστοχα σχόλια έγιναν από την Έλενα Ακρίτα. Μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αφεθεί ελέυθερος με περιοριστικούς όρους, η Έλενα Ακρίτα έκανε μια αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook. «Γιατί να μείνει φυλακή δεν είναι και ο Λάκης Γαβαλάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

'Γιατί να μείνει φυλακή...' - Το καυστικό σχόλιο Ακρίτα για Λιγνάδη σε 10 λέξεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη: Επέμβαση Εισαγγελέα μετά την απόφαση για αποφυλάκιση - Ανοικτό το ενδεχόμενο έφεσης (Video)

Την άσκηση έφεσης στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το εφετείο μελετά η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, μετά την απόφαση που εξέδωσε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Μετά την παραγγελία που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Η κυρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία Εφετών θα μελετήσει τόσο το εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη για τον ένα από τους βιασμούς ενώ θα αξιολογήσει και τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε, αλλά και την απόφαση χορήγησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Παράλληλα, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την ποινή των 12 ετών που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς τον έκρινε ένοχο για δύο βιασμούς, αλλά και την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share