Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Τσακίζει» κόκαλα η μητέρα της Μυρτούς: «Διεκδικώ η διαβίωσή της να είναι ανθρώπινη» (Video)

Δικαίωση από το ΣτΕ - Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση

14 Ιουλίου 2022 13:54
«Τσακίζει» κόκαλα η μητέρα της Μυρτούς: «Διεκδικώ η διαβίωσή της να είναι ανθρώπινη» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μυρτώ της Πάρου δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της που την άφησε με αναπηρία 100%.

Η μητέρα της νεαρής κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, μίλησε στην ΕΡΤ για τη νέα αυτή δικαστική εξέλιξη που δικαιώνει την οικογένεια, μη παραλείποντας ωστόσο να εκφράσει την οργή της γιατί ο κακοποιητής της κόρης της κάνει αίτηση αποφυλάκισης.

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό (η απόφαση του ΣτΕ). Το κομμάτι του δρόμου που απομένει είναι επίσης πολύ μεγάλο. Μη φανταστείτε ότι αυτό θα τελειώσει σε λιγότερο από πέντε χρόνια» δήλωσε αναφερόμενη στη μακρά νομική και γραφειοκρατική διαδικασία που θα ακολουθήσει έως ότου εκδικαστεί το οριστικό ποσό της αποζημίωσης.

Η κυρία Κοτρώτσου, ως δικαστική συμπαραστάτρια της κόρης της διεκδικεί να καταβληθεί στην Μυρτώ το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημία που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της. Επίσης, διεκδικεί την καταβολή ποσού 2.978 ευρώ κάθε μήνα για όσο διαρκεί ο βίος της. Το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Όπως τόνισε, το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάνθηκε ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια που συνδέει την πράξη με την παράνομη είσοδό του Πακιστανού δράστη στη χώρα και παραμονή του για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. «Αν είχε ελεγχθεί μπορεί η συμπεριφορά του να ήταν διαφορετική. Αλλιώς αντιδρά ένας άνθρωπος που είναι άγνωστος και αλλιώς ένας άνθρωπος που ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να τον βρούνε» τόνισε η μητέρα της Μυρτούς.

Μιλώντας για την επικείμενη οικονομική αποζημίωση η κυρία Κοτρώτσου τόνισε ότι αυτό που διεκδικεί αφορά την αξιοπρεπή διαβίωση της Μυρτούς.

«Δεν με ενδιαφέρει να πάρω ένα ποσό. Για όσο ζει η Μυρτώ, και ελπίζω να ζήσει περισσότερο από μένα, να υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες ώστε η διαβίωσή της να είναι ανθρώπινη, σύμφωνα με αυτά που χρειάζεται».

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share