Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο: Ζωντανός ο τέταρτος του πληρώματος - Πώς κατάφερε να επιβιώσει

Κολύμπησε μόνος του μέχρι τη στεριά

13 Ιουλίου 2022 22:07
Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο: Ζωντανός ο τέταρτος του πληρώματος - Πώς κατάφερε να επιβιώσει
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον αγνοούμενο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, ο άνδρας κολύμπησε και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη στεριά, όπου και διασώθηκε από τις Αρχές.

Διασώθηκε επίσης και ο Ρουμάνος πιλότος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, ωστόσο τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος δεν τα κατάφεραν και ανασύρθηκαν νεκρά.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Σάμο: Εκκενώνεται το χωριό Λιμνιώνας – Μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Σάμο και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Λιμνιώνας.

Δείτε επίσης: Θρήνος στην Σάμο: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες - Αγνοείται το τέταρτο μέλος του πληρώματος

Η φωτιά άρχισε από τον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου έχοντας για σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους. Πέρασε από τον Μαραθόκαμπο και τις περιοχές Γκιόκα και της Μακριά Πούντας με κατεύθυνση πλέον, την Παραλία του Λιμνιώνα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα καθώς και διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι.

Περισσότερα σε λίγο…

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share