Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη - Οριστική απόφαση «κόλαφος» της εισαγγελίας: Ένοχος για δύο βιασμούς κατά πλειοψηφία (video)

Την ίδια ώρα που κρίθηκε αθώος για άλλους δύο

13 Ιουλίου 2022 12:30
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη - Οριστική απόφαση «κόλαφος» της εισαγγελίας: Ένοχος για δύο βιασμούς κατά πλειοψηφία (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, για τον βιασμό δύο 17χρόνων το 2015 ενώ τον αθώωσε για τον βιασμό ενός ενήλικου άνδρα και ενός 16χρονου ο οποίος αν και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Δείτε επίσης: «Για τον Φιλιππίδη ψιθυριζόταν...» - Αποκάλυψη βόμβα για τον ηθοποιό

Ειδικότερα o Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2 ένορκοι) για τον πρώτο μηνυτή Α., αθώος κατά πλειοψηφία (4-3) για τον Δ.Μ που δεν ήρθε στο δικαστήριο, (4-3) ένοχος για S, μειοψήφησαν 1 ένορκος, η πρόεδρος και μια δικαστής που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών και (5-2) ένοχος για τον Π.Φ, μειοψήφησαν πρόεδρος και μια δικαστής που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι τρεις καταγγέλλοντες που ξέσπασαν σε λυγμούς με την ανακοίνωση της απόφασης. Βαρύ ήταν το κλίμα από την πλευρά του κατηγορουμένου, όπου στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης και η Ελένη Κούρκουλα.

δημητρησ-λιγναδησ-ενοχοσ-δικαστηριο-13-7

Την ανακοίνωση της απόφασης παρακολούθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεαρχης Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής του Μέρα25 Κλέων Γρηγοριάδης. Πλέον ξεκινά η αγόρευση του συνηγόρου του κατηγορουμένου Αλέξη Κούγια για την παροχή ελαφρυντικών και θα ακολουθήσει η πρόταση του εισαγγελέα για ίδιο θέμα.

Αποφασισμένη να τα ανατρέψει όλα η Γεωργία Μπίκα: Η νέα κίνηση της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Η Γεωργία Μπίκα παραμένει στη Θεσσαλονίκη και υποστηρίζει πως η αλήθεια θα λάμψει. Δηλώνει αποφασισμένη να επιμείνει και να κάνει όσες κινήσεις χρειαστούν για να αποδείξει ότι δεν έλεγε ψέματα για τα όσα έγιναν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Όταν όπως λέει, έπεσε θύμα βιασμού, σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Η διερεύνηση πάντως δεν την δικαιώνει μέχρι στιγμής.

Τα ηνία της νομικής εκπροσώπησης στην πολύκροτη υπόθεση με την καταγγελία για βιασμό που έκανε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, αναλαμβάνει ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος προμηνύει ότι θα υπάρξει μπαράζ νομικών ενεργειών για την δικαίωσή της. Ο κ. Διαλυνάς θα έχει την βασική ευθύνη των κινήσεων που θα ακολουθήσουν ενώ στο πλευρό της Γεωργίας παραμένει ως νομικός σύμβουλος ο κ. Αθανάσιος Ζιώγας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share