Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μυστήριο με «ριφιφί» στη Νέα Σμύρνη: Κινηματογραφική διάρρηξη σε τράπεζα – Μπήκαν ως πελάτες και κατάφεραν να ανοίξουν 5 θυρίδες

Άγνωστη η αξία από τα τιμαλφή που άρπαξαν

12 Ιουλίου 2022 17:11
Μυστήριο με «ριφιφί» στη Νέα Σμύρνη: Κινηματογραφική διάρρηξη σε τράπεζα – Μπήκαν ως πελάτες και κατάφεραν να ανοίξουν 5 θυρίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τιμαλφή και χρήματα άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας, άρπαξαν άγνωστοι που διέρρηξαν πέντε θυρίδες στο θησαυροφυλάκιο τράπεζας στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (8/7).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες εισήλθαν στην τράπεζα ως πελάτες, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι και άγνωστο με ποιον τρόπο, κατέβηκαν στο θησαυροφυλάκιο, απασφάλισαν την είσοδο χωρίς να σημάνει συναγερμός και παραβίασαν συνολικά πέντε θυρίδες.

Οι τέσσερις από τις θυρίδες ήταν της τράπεζας και ήταν άδειες, η πέμπτη όμως, είχε νοικιαστεί από πελάτη και περιείχε τιμαλφή άγνωστης αξίας, τα οποία πήραν οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, οι δράστες ήταν πιθανότατα δύο και έχουν καταγραφεί από κάμερες να κατεβαίνουν και να ανεβαίνουν τη σκάλα προς και από το θησαυροφυλάκιο. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής.

θυριδεσ-τραπεζα-ληστεια-νεα-σμυρνη-12-7

Τρόμος για υπάλληλο μίνι μάρκετ στο Νέο Ηράκλειο: Πάλεψε σώμα με σώμα με τους ληστές

Εικόνες ντοκουμέντο από τις στιγμές τρόμου που έζησε ένας υπάλληλος μίνι μάρκετ στο Νέο Ηράκλειο όταν τα ξημερώματα ληστής μπήκε στο κατάστημα και τον απείλησε με μαχαίρι για να του πάρει τις εισπράξεις.

Δείτε επίσης: Νέο βίντεο ντοκουμέντο τρόμου από ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες «μπουκάρουν» σε χρυσοχοείο και ξηλώνουν χρηματοκιβώτιο σε 3'

120 δευτερόλεπτα κράτησαν οι στιγμές του τρόμου για τον υπάλληλο του μίνι μάρκετ. Σε αυτά, ο υπάλληλος προσπαθούσε να σταματήσει τον ληστή, ο οποίος επιχείρησε να τον μαχαιρώσει στο στήθος και στο λαιμό και στη συνέχεια, μαζί με τη συνεργό του, λίγο έλειψε και να τον χτυπήσουν με το αυτοκίνητο κατά τη διαφυγή τους!

Το βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως το MEGA καταγράφει καρέ καρέ την πάλη ανάμεσα στον υπάλληλο και τον ληστή. «Άστο ρε φίλε. Άστο», «μας βλέπουν οι κάμερες» είναι μερικές από τις εκφράσεις που έχουν καταγραφεί τα δραματικά λεπτά μέσα στο μίνι μάρκετ στο Νέο Ηράκλειο.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα, πριν από μερικές μέρες, σε μίνι μάρκετ σε κεντρικό δρόμο του Νέου Ηρακλείου. Ο ληστής, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του με καπέλο και μάσκα, μπήκε στο κατάστημα αποφασισμένος, όπως φάνηκε, για όλα.

Αρχικά κοιτά ανάμεσα στους διάδρομους για να διαπιστώσει εάν βρίσκεται κι άλλο άτομο στο χώρο. Όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει κανείς, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο του: βγάζει το κουζινομάχαιρο, η λάμα του οποίου ξεπερνά τα 20 εκατοστά και ορμά στον ανυποψίαστο υπάλληλο!

«Μη μιλήσεις, μη μιλήσεις», του λέει. Υπό την απειλή του μαχαιριού, ο ληστής ζητά από τον υπάλληλο να μην κάνει τίποτα και να αδειάσει το ταμείο σε μια σακούλα.

Όταν σε κάποια στιγμή ο υπάλληλος έκανε μια κίνηση για να απωθήσει τον δράστη, εκείνος δεν διστάζει να του ορμήξει με το μαχαίρι. Η «μύτη» του μαχαιριού αγγίζει στον λαιμό τον εργαζόμενο, όμως καταφέρνει να την απομακρύνει.

Η πάλη μεταφέρεται στον διάδρομο, εκεί οπού υπάλληλος και ληστής πέφτουν στο έδαφος.

«Άστο ρε φίλε. Άστο ρε φίλε. Άστο. Μας βλέπουν οι κάμερες. Άστο ρε φίλε!», φωνάζει ο υπάλληλος, λέγοντας στον δράστη πως εκείνος κάνει μεροκάματο!

Όσο ο εργαζόμενος παλεύει για τη ζωή του, στο κατάστημα μπαίνει μια γυναίκα, η οποία ήταν η συνεργός του ληστή. Σπρώχνει στην πλάτη τον υπάλληλο, με τον κακοποιό να πέφτει ξανά από πάνω του και να τον χτύπα.

«Τι μου έκανες ρε κ@@@@@@η» φωνάζει η ξανθιά συνεργός του ληστή και στην απειλή του υπαλλήλου πως θα καλέσει την αστυνομία, το ζευγάρι τρέπεται σε φυγή, με άδεια χέρια.

Λίγο μακριά από το ψιλικατζίδικο, το ζευγάρι είχε παρκάρει το αυτοκίνητο της διαφυγής. Ο υπάλληλος, όταν εκείνοι έφυγαν, τους ακολούθησε για να δει πως θα διαφύγουν κι εκείνοι λίγο έλειψε να τον πατήσουν με το αυτοκίνητο!

Μόνο που του έπεσε στο μίνι μάρκετ το μαχαίρι, το οποίο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share