Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιώργος Τράγκας: Υπεξαίρεσε 13,2 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο - Καταπέλτης το πόρισμα για την απόκρυψη αγοράς ακινήτων (Video)

Η πραγματική περιουσία του Γιώργου Τράγκα είναι μεγαλύτερης αξίας

12 Ιουλίου 2022 11:01
Γιώργος Τράγκας: Υπεξαίρεσε 13,2 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο - Καταπέλτης το πόρισμα για την απόκρυψη αγοράς ακινήτων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διάταξη του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη, βάσει της οποίας έγινε η δέσμευση της περιουσίας τόσο του Γιώργου Τράγκα όσο και της συζύγου του είναι καταπέλτης και περιλαμβάνει κατηγορίες για υπεξαίρεση 13,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, για ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που σε διάστημα 20 χρόνων δηλωνόταν εισόδημα μόλις 5,9 εκατομμυρίων.

Στην 9σέλιδη διάταξή του, ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει ότι η πραγματική περιουσία του εκλιπόντος είναι μεγαλύτερης αξίας, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για ύπαρξη επιπλέον περιουσιακών στοιχείων σε αρκετές χώρες του εξωτερικού που δεν κατέστη δυνατόν επί του παρόντος να εντοπιστούν. Παράλληλα, όπως γνωστοποιεί η «Real News», στη δημοσιότητα βρίσκεται η διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων, ανακαλύπτοντας όλη την παράνομη δραστηριότητας της δημιουργίας της αμύθητης περιουσίας του.

Mετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα μηνών, η διάταξη αποκαλύπτει με ενάργεια και σαφήνεια τον τρόπο και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο εκλιπών, σε γνώση της συζύγου του, για να καλύπτει τις αγορές μεγάλης αξίας ακινήτων μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου offshore επιχειρήσεων οι οποίες στη συνέχεια μεταβίβαζαν τα ακίνητα αυτά στον Γιώργο Τράγκα και τη Μαρία Καρρά, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τους ελέγχους του «πόθεν έσχες» των αγορών.

Με βάση τις έρευνες του κ. Βουρλιώτη, η περιουσία του ζεύγους Τράγκα σε ακίνητα και μετρητά ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ (με αντικειμενικές και όχι εμπορικές τιμές), ενώ τα αντίστοιχα δηλωθέντα εισοδήματά τους από το 2002 έως το 2020, δηλαδή την περίοδο που αυτά αποκτήθηκαν, ήταν 5,95 εκατ. ευρώ!

Η απόκλιση και η μη δικαιολόγηση του τρόπου απόκτησης αυτής της μεγάλης περιουσίας με βάση το σκεπτικό της διάταξης Βουρλιώτη σημαίνει ότι υπήρξαν πρακτικές παράνομων ενεργειών, όπως η εκβίαση, η απάτη από κοινού του ζεύγους σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, η φοροδιαφυγή κ.λπ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share