Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ: Τουλάχιστον ένας τραυματίας - Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο

Έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

11 Ιουλίου 2022 22:51
Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ: Τουλάχιστον ένας τραυματίας - Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (11/7) εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το αιματηρό συμβάν εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 22:00, στην πλατεία Χημείου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Thestival, ομάδα 20 περίπου ατόμων εισήλθε στο campus και κινήθηκε προς την πλατεία Χημείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όλα έγιναν λίγο μετά τις 10 το βράδυ όταν ομάδα ατόμων εισήλθε εντός του campus και κινήθηκε προς την πλατεία Χημείου. Εκεί, φέρεται να συνεπλακησαν με άτομα που βρίσκονταν ήδη στον χώρο ενώ μετά από λίγα λεπτά έπεσαν περίπου έξι πυροβολισμοί.

Από το συμβάν τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο αποχώρησε από το σημείο πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και απέκλεισαν τον χώρο. Πανοπλοι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του ΑΠΘ και προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός και κρίθηκαν ύποπτοι. Για αρκετά λεπτά ο δρόμος έκλεισε για την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι τα άτομα να μεταφερθούν με περιπολικό.

πυροβολισμοι-απθ-τραυματιασ-11-7

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια ακόμη προσαγωγή υπόπτου εντός του πανεπιστημιακου campus. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρα τα αίτια της συμπλοκής και ερευνώνται. Οι έρευνες συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. Από την πλατεία Χημείου έως και τον εξωτερικό χώρο του ΑΠΘ, απέναντι από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, υπάρχουν αίματα στο οδόστρωμα.

Συναγερμός στον Άγιο Δημήτριο: Συμπλοκή 20 ανήλικων ατόμων με μαχαιρώματα - Χρησιμοποίησαν κατσαβίδια και γκλοπ

Σε πέντε συλλήψεις (ανάμεσα τους και τρεις ανήλικοι 16-17 ετών) προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου για τον ξυλοδαρμό δύο 15χρόνων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Δείτε επίσης: Διπλό σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Συμπλοκή ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό και καταγγελία για βιασμό στα Πετράλωνα!

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (26/6), ενώ στη συμπλοκή συμμετείχαν σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ περίπου 20 άτομα, όλοι τους ανήλικοι και νεαροί. Ο ένας 15χρονος είχε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο (σ.σ. πιθανότατα κατσαβίδι) στον μηρό, στα πλευρά και στον αγκώνα, ενώ ο δεύτερος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι ακόμη και με γκλομπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν 10 ράμματα προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία.

Αστυνομικοί, που μετέβησαν στο σημείο της συμπλοκής, διενήργησαν αναζητήσεις και στο πλαίσιο αυτών εντόπισαν τους πέντε συλληφθέντες, που αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή, ενώ στην κατοχή ενός εξ’ αυτών βρέθηκε μαχαίρι και κατασχέθηκε.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share