Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαλκιδική: Η μπάλα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια 30χρονου να σωθεί από τα κύματα ανήμερα των γενεθλίων του

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου

10 Ιουλίου 2022 20:32
Χαλκιδική: Η μπάλα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια 30χρονου να σωθεί από τα κύματα ανήμερα των γενεθλίων του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξαντλημένος, αλλά σε πλήρη επαφή με το περιβάλλον ήταν μετά την περιπέτεια επί 19 ώρες στη θάλασσα ο 30χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος παρασύρθηκε χθες το απόγευμα από τα κύματα στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: Πώς επιβίωσε ο δεύτερος αγνοούμενος 18 ώρες στο νερό - Τα ρεύματα τον έστελναν προς Πήλιο (photos)

Ο 30χρονος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά εντοπίστηκε 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες και στη συνέχεια από σκάφος του Λιμενικού.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για προληπτικούς λόγους.

Είναι καλά στη υγεία του και μάλιστα είχε δυνάμεις και περπάτησε, ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας, η οποία σημείωσε ότι ο 30χρονος βρήκε μία μπάλα μέσα στη θάλασσα από την οποία κρατήθηκε και κατάφερε να επιβιώσει.

Πώς βρέθηκε να παλεύει με τα κύματα

Ο 30χρονος μαζί με δύο φίλους του, 25 και 28 ετών, επίσης από τη Βόρεια Μακεδονία γιόρτασαν τα γενέθλιά του και μπήκαν στη θάλασσα να κολυμπήσουν παρ’ ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Παρασύρθηκαν από ρεύματα και απομακρύνθηκαν από την ακτή. Ο 25χρονος φίλος ήταν ο πρώτος που βγήκε από τα κύματα χθες με τη βοήθεια ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που ξεκίνησε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Ο 30χρονος μόλις κατέβηκε στη στεριά είπε ότι η διάσωσή του ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του.

Μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη. Εθελοντές από την Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας της εθελοντικής ομάδας του Ο.Φ.Κ.Α.Θ παίρνουν επίσης μέρος στις έρευνες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share