Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θρίλερ με τον θάνατο της 14χρονης στον Βόλο: Κρίσιμες οι καταθέσεις του παππού και της γιαγιάς

Όλα δείχνουν πλέον πως δεν έπαθε ποτέ ηλεκτροπληξία

10 Ιουλίου 2022 14:35
Θρίλερ με τον θάνατο της 14χρονης στον Βόλο: Κρίσιμες οι καταθέσεις του παππού και της γιαγιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δυστυχώς, η 14χρονη Ελένη η οποία έδωσε τη δική της μάχη στο νοσοκομείο, για μήνες, υπέκυψε τελικώς, στα τραύματά της. Ο Βόλος παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναμένει τα αποτελέσματα από τις έρευνες. Οι συνθήκες του τραυματισμού ο οποίος αποδείχθηκε μοιραίος για τη νεαρή, θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Δείτε επίσης: Βόλος - Σοκάρουν όσα έρχονται στην επιφάνεια για τον μυστηριώδη θάνατο της 14χρονης: «Ηταν καθαρή η μαγνητική της - Εξαρχής κινήθηκαν υποψίες» (video)

Εντολή να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχτεί με αφορμή τον τραυματισμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες της 14χρονης στον οικισμό Ρομά Αλιβερίου στις 4 Ιανουαρίου 2022, δίνει η αρμόδια εισαγγελέας στην Αστυνομία, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τον θάνατό της, ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.

Στην ουσία πρόκειται για διερεύνηση εκ νέου και σε βάθος της υπόθεσης, με σκοπό να πέσει φως, τόσο στις συνθήκες τραυματισμού της, όσο και στα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της ανήλικης που βύθισε στο πένθος τον οικισμό Αλιβερίου και όχι μόνο.

Αν η υπόθεση δεν αρχειοθετηθεί και διαπιστωθεί ότι υπήρχαν ευθύνες, υπάρχει πιθανότητα να ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση (αν αποδειχτεί ότι υπήρχε δόλος) ή ανθρωποκτονία από αμέλεια, που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητείται ιατροδικαστική έκθεση και πραγματογνωμοσύνη ηλεκτρολόγου μηχανικού, ώστε να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν σε σχέση με τον πρόωρο χαμό του κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητείται από την Αστυνομία να λάβει καταθέσεις από την γιαγιά και τον παππού του κοριτσιού, που θα εξεταστούν ως μάρτυρες, καθώς ήταν τα δύο άτομα που βρισκόταν στο σπίτι όταν έγινε το ατύχημα, καθώς η μητέρα της απουσίαζε με τον σύντροφό της και το άλλο της παιδί σε άλλο οικισμό Ρομά της Θεσσαλίας.

Οι δύο μάρτυρες καλούνται να διευκρινίσουν...

Οι δύο μάρτυρες καλούνται να διευκρινίσουν αν η 14χρονη είχε βγει εκείνο το βράδυ, τι ώρα επέστρεψε και αν είχαν ένδειξη ότι κατανάλωσε αλκοόλ ή άλλες ουσίες και να δώσουν σαφείς απαντήσεις αν στο μπάνιο του σπιτιού υπάρχει ντουζιέρα ή μπανιέρα, και αν την ώρα που άκουσαν τον θόρυβο και μπήκαν στο μπάνιο ήταν γυμνή, βρεγμένη και αν φορούσε παντόφλες.

Επίσης θα κληθούν να διευκρινίσουν ξανά, εάν όταν πήγαν να τη σηκώσουν τους χτύπησε το ρεύμα, όπως είχαν δηλώσει στο Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Βόλου που η 14χρονη μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και αναπνοή οι γιατροί την επανέφεραν και της έκαναν αξονική τομογραφία στον εγκέφαλο και στον θώρακα, χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα, ενώ στη συνέχεια τη διασωλήνωσαν και έγινε διακομιδή της στο Ιπποκράτειο.

Στο Νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας οι γιατροί ανέφεραν ότι έγραφε το πιστοποιητικό του Νοσοκομείου Βόλου, όπου δηλώθηκε ηλεκτροπληξία, αλλά παρόλα αυτά δεν παρατηρήθηκε πύλη εισόδου και εξόδου στο σώμα της, η αξονική στον εγκέφαλο και έχει κάκωση ούτε κάταγμα κρανίου (όπως δήλωσαν οι συγγενείς της), ενώ δεν φάνηκε ούτε πρόσφατη αιμορραγία.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η εισαγγελέας ζητά από την Αστυνομία να κάνει αυτοψία στο εσωτερικό του σπιτιού, με κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ και να οριστεί πραγματογνώμων ηλεκτρολόγος – μηχανικός που θα συντάξει έκθεση για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού, αν το μπάνιο διαθέτει μπανιέρα ή ντουζιέρα (οι απόψεις διίστανται), αν υπάρχει θερμοσίφωνας στο μπάνιο και που είναι τοποθετημένος σε σχέση με τη βρύση, αν υπάρχουν καλώδια που κρέμονται ή που ακουμπούν στην ντουζιέρα ή μπανιέρα. Επίσης ζητά να εξεταστεί αν υπάρχει γείωση, τι τάση έχει το ρεύμα, αν υπάρχουν στο μπάνιο άλλες ηλεκτρικές συσκευές, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share