Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το καλό νέο για τον κορωνοϊό έρχεται από τη Νότια Αφρική: Αισιόδοξος ο καθηγητής Γουργουλιάνης

Τι είπε ο καθηγητής για την τέταρτη δόση εμβολίου

10 Ιουλίου 2022 13:53
Το καλό νέο για τον κορωνοϊό έρχεται από τη Νότια Αφρική: Αισιόδοξος ο καθηγητής Γουργουλιάνης
ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης παρά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: "Καμπανάκι" Βασιλακόπουλου - "Η 4η δόση βοηθά τους πάντες και..." (video)

Το καλό νέο για τον κορωνοϊό που έρχεται από τη Νότια Αφρική

«Το καλό νέο για τον κορωνοϊό έρχεται από τη Νότια Αφρική και το έχουμε δει στην πατρίδα μας τους τελευταίους 6 μήνες. Αυτές οι μεταλλάξεις δεν κάνουν πνευμονίες που σημαίνει ότι δεν προκαλούν βαριά νόσο, δε χρειάζεται οι άνθρωποι να μπουν στο νοσοκομείο, να διασωληνωθούν και δεν πεθαίνουν», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ή των μολύνσεων από μόνος του δε λέει τίποτα. Ωστόσο, εξήγησε ότι υπάρχουν και άνθρωποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, και ακόμα και προ κορωνοϊού με μια απλή λοίμωξη ταλαιπωρούνται.

Τι είπε ο καθηγητής για την τέταρτη δόση εμβολίου

«Από τον Ιανουάριο και μετά έχουμε στα νοσοκομεία ανθρώπους που η μέση ηλικία τους είναι πάνω από 80 χρονών και οι συνοσηρόττητες που έχουν είναι το βασικό πρόβλημα. Αυτή είναι η πλειονότητα των ασθενών που έχουμε και αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε», επισήμανε ο κ. Γουργουλιάνης καλώντας τους ευάλωτους να εμβολιαστούν και με την τέταρτη δόση εμβολίου.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούλιο θα τελειώσει το πανδημικό κύμα που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου στη χώρα μας, όπως συνέβη και στην Πορτογαλία. Όπως είπε, θα έχουμε συνεχώς καινούριες μεταλλάξεις με ολοένα και πιο αυξημένη μεταδοτικότητα, η οποία βέβαια θα συνοδεύεται με ελαφρύτερη νόσο. «Όταν ο ιός γίνεται μεταδοτικότερος, δε σκοτώνει. Γιατί αν σκότωνε τους ανθρώπους, δε θα επιβίωνε», κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share