Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα στοιχεία για το θρίλερ της Χαλκιδικής: Αγνοούμενοι μετά από πάρτι γενεθλίων σε παραλία στο Ποσείδι

Η μεγάλη επιχείρηση στο Ποσείδι βρίσκεται σε εξέλιξη και η αγωνία χτυπάει κόκκινο…

9 Ιουλίου 2022 20:53
Νέα στοιχεία για το θρίλερ της Χαλκιδικής: Αγνοούμενοι μετά από πάρτι γενεθλίων σε παραλία στο Ποσείδι
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο νέα παιδιά 28 και 30 ετών είναι από το απόγευμα αγνοούμενοι στη Χαλκιδική, μετά από πάρτι γενεθλίων. Η μεγάλη επιχείρηση στο Ποσείδι βρίσκεται σε εξέλιξη και η αγωνία χτυπάει κόκκινο…

Μια παρέα τριών φίλων από τα Σκόπια αποφάσισε να πέσει στη θάλασσα στο Ποσείδι στη Χαλκιδική, μετά από πάρτι γενεθλίων. Ο ένας μετά από ώρες εντοπίστηκε ζωντανός, με τη βοήθεια σέρφερ, αλλά οι άλλοι δύο παραμένουν αγνοούμενοι. Οι νεαροί βούτηξαν σε ένα επικίνδυνο σημείο, όπως λέει η δήμαρχος Κασσάνδρας στο newsit.gr, με θαλάσσια ρεύματα, ακόμα και τις μέρες που έχει άπνοια. Ένα σημείο που οι ντόπιοι γνωρίζουν και αποφεύγουν, αλλά όχι ορισμένοι από τους τουρίστες.

Οι νεαροί που πιθανότατα είχαν καταναλώσει αλκοόλ, παρασύρθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στα ανοιχτά, με τους αυτόπτες μάρτυρες να μην προλαβαίνουν και στη συνέχεια να μην μπορούν να τους βοηθήσουν στη Χαλκιδική. Στην παραλία σήμανε συναγερμός. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και η Πολεμική Αεροπορία, που διέθεσε ένα ελικόπτερο.

Η επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοούμενων που κολυμπούσαν το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι στη Χαλκιδική βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα. Για τον εντοπισμό τους επιχειρούν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ψαροκάικο και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Μέχρι στιγμής εντόπισαν τον έναν αγνοούμενο από τους τρεις συνολικά. Όπως είπε εθελοντής διασώστης, ο άτυχος κολυμβητής εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση, καθώς ήπιε αρκετό νερό αλλά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Όπως είπε στο newsit.gr, ο Θέμελης Ιερισσιώτης, Συντονιστής ΕΟΔ Βάσης ετοιμότητας Κασσάνδρας: «βρισκόμαστε και εμείς εδώ για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Πρόκειται για μια παρέα απο αλλοδαπούς τουρίστες. Ευτυχώς ο ένας βρέθηκε ζωντανός. Σκάφος του Λιμενικού τον μετέφερε στη στεριά, στη Νέα Σκιώνη και τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Είναι καλά στην υγεία του όπως μαθαίνουμε. Η ώρα περνάει και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Ακόμα και στην επιφάνεια της θάλασσας να κατάφεραν να έχουν μείνει οι υπόλοιποι, όταν θα έχει νυχτώσει θα είναι πιο δύσκολα, γιατί δεν θα μπορούν να συνεχιστούν οι έρευνες. Έχει αρκετά δυνατό αέρα στην περιοχή».

Νέα στοιχεία για το θρίλερ της Χαλκιδικής: Αγνοούμενοι μετά από πάρτι γενεθλίων σε παραλία στο Ποσείδι

Νέα στοιχεία για το θρίλερ της Χαλκιδικής: Αγνοούμενοι μετά από πάρτι γενεθλίων σε παραλία στο Ποσείδι

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του newsit.gr, το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας κάνει συνεχώς κύκλους πάνω από την παραλία, αλλά δυστυχώς χωρίς να εντοπίζει κάποιο σημάδι από τους δύο αγνοούμενους.

Δείτε το βίντεο:

Η δήμαρχος Κασσάνδρας λέει στο newsit.gr: «Ήμουν κι εγώ στο σημείο και πληροφορήθηκα πως πρόκειται για 3 παλικάρια απο τα Σκόπια. Ο ένας είχε σήμερα τα γενέθλια του και τα γιόρταζαν εκεί. Αποφάσισαν να κολυμπήσουν στο χειρότερο, στο πιο δύσκολο σημείο της περιοχής, ακριβώς στη μύτη.

Εκεί απαγορεύεται να κολυμπήσει κάποιος γιατί είναι πάρα πολύ βαθιά και έχει πολύ επικίνδυνα ρεύματα. Εμείς που είμαστε απο την περιοχή γνωρίζουμε πως ακόμα και άπνοια να έχει δεν πρέπει να βουτήξουμε εκεί. Την κατάσταση κάνουν ακόμα πιο δύσκολες οι καιρικές συνθήκες καθώς έχει πολύ δυνατό αέρα.

Ο ένας απο την παρέα βρέθηκε και μάλιστα με τη βοήθεια ενός σέρφερ που μπήκε μέσα στη θάλασσα για να ψάξει. Τώρα νυχτώνει και δεν θα είναι εύκολο να συνεχιστούν οι έρευνες. Προσπάθησε και ελικόπτερο της αεροπορίας να βοηθήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Μπήκαν μέσα και μεγάλα καράβια χωρίς αποτέλεσμα. Αυτο που χρειαζόμαστε τώρα είναι εθελοντές με βάρκες για να μπούν να ψάξουν ακόμα και στα ανοιχτά»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share