Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στη Χίο: Νεκρή γυναίκα από την πείνα και τη δίψα – Βασανιστικό τέλος σε μια ζωή μαρτυρική, γεμάτη αδιέξοδα

Χωρίς φαγητό και νερό για μέρες

9 Ιουλίου 2022 18:39
Θρίλερ στη Χίο: Νεκρή γυναίκα από την πείνα και τη δίψα – Βασανιστικό τέλος σε μια ζωή μαρτυρική, γεμάτη αδιέξοδα
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Χίος παρακολουθεί ανάστατη τις αποκαλύψεις για τον θάνατο της γυναίκας, που ξεψύχησε από τις κακουχίες. Χωρίς φαγητό και νερό για μέρες, σε μια ζωή απελπιστική, γεμάτη αδιέξοδα…

Δείτε επίσης: Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις διακινητών που μετέφεραν με ασθενοφόρο μετανάστες

Η Χίος στο επίκεντρο για μια θλιβερή είδηση που προκαλεί συγκίνηση. Η πρόσφυγας άφησε την τελευταία της πνοή, επειδή για μέρες, δεν είχε νερό και φαγητό. Δεν είχε βοήθεια από πουθενά. Οι διακινητές την έβαλαν στην Ελλάδα από την Τουρκία, αλλά τα ακόμα πιο δύσκολα για την ίδια, ξεκίνησαν αμέσως μετά το δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι στο Αιγαίο. Μόνη, κυνηγημένη και φοβισμένη. Στα βουνά για να μην εντοπιστεί από τις Αρχές. Οι κακουχίες δεν είχαν τελειωμό. Έκανε τα πάντα για μια φυσιολογική ζωή, αλλά δεν άντεξε.

Η πρόσφυγας εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αγία Τριάδα Καρδαμύλων. Η βασανισμένη γυναίκα, όπως όλα δείχνουν, πέθανε εξαντλημένη έπειτα από πολυήμερη παραμονή στην ύπαιθρο, αφού όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ήταν μέλος μιας ομάδας προσφύγων που αποβιβάστηκε στην περιοχή τέλη Ιουνίου.

Θρίλερ στη Χίο: Νεκρή γυναίκα από την πείνα και τη δίψα – Βασανιστικό τέλος σε μια ζωή μαρτυρική, γεμάτη αδιέξοδα
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Εκτός απ’ τη νεκρή πρόσφυγα, άλλες δύο ή και τρεις γυναίκες εξακολουθούν να βρίσκονται στα βουνά των Καρδαμύλων της Χίου και να βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι γυναίκες αυτές τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν σε επαφή με συγγενείς τους που με τη σειρά τους επικοινώνησαν με ΜΚΟ νομικής βοήθειας σε πρόσφυγες, ώστε να προσπαθήσουν να βοηθήσουν.

Εκεί δήλωσαν ότι η ομάδα αποτελούνταν από 30 άτομα και βρίσκεται στη Χίο από τέλη Ιουνίου. Ωστόσο στον αριθμό των τριών ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν περιλαμβάνεται και η νεκρή που εντοπίστηκε χθες Παρασκευή 8/7.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, οι πρόσφυγες επικοινώνησαν αρχικά με ΜΚΟ στη Σάμο, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε εθελοντές στη Χίο. Οι προσφυγες όμως αρνήθηκαν να δώσουν στίγμα, αφού οι εθελοντές σε κάθε περίπτωση θα ειδοποιούσαν τις Αρχές προκειμένου να μπορέσουν να παράσχουν βοήθεια αποφεύγοντας τυχόν ποινική εμπλοκή. Κάπου εκεί η επικοινωνία χάθηκε και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share