Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Έκρυβε… οπλοστάσιο σε παρεκκλήσι στην αυλή του σπιτιού του

Τι κατασχέθηκε από τις Αρχές

9 Ιουλίου 2022 15:36
Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Έκρυβε… οπλοστάσιο σε παρεκκλήσι στην αυλή του σπιτιού του
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 44χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για κατοχή οπλισμού, τον οποίο έκρυβε… σε παρεκκλήσι στην αυλή του σπιτιού του.

Δείτε επίσης: Απίστευτο! Μητροπολίτης ζητά από τον Μητσοτάκη επιχορήγηση βενζίνης

Τι κατασχέθηκε

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (08-07-2022) πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του στην περιοχή των Διαβατών, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, όπου σε χρηματοκιβώτιο, επιμελώς κεκαλυμμένο ως παγκάρι παρεκκλησίου στην αυλή της οικίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα υποπολυβόλο με 4 γεμιστήρες και 53 φυσίγγια.

Φρίκη στη Νιγηρία: Επίθεση με όπλα και εκρηκτικά σε εκκλησία - Πάνω από 50 οι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά (video)

Φρικιαστική επίθεση σημειώθηκε στη Νιγηρία την Κυριακή. Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πιστών και πυροδότησαν εκρηκτικά σε καθολική εκκλησία στη νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με πολιτειακούς βουλευτές.

Ξέφυγε από κάθε έλεγχο η κατάσταση στις ΗΠΑ: «Πιστολίδι» σε πολυσύχναστο δρόμο στη Φιλαδέλφεια με τρεις νεκρούς και 11 τραυματίες (video)

Σύμφωνα με το abc, ο βουλευτής Ogunmolasuyi Oluwole δήλωσε ότι οι δράστες στόχευσαν την Καθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην πολιτεία Ondo, την ώρα που οι πιστοί συγκεντρώνονταν την Κυριακή της Πεντηκοστής. Μεταξύ των νεκρών ήταν πολλά παιδιά, είπε. Ο Adelegbe Timileyin, ο οποίος εκπροσωπεί την περιοχή Owo στο κάτω νομοθετικό σώμα της Νιγηρίας, δήλωσε ότι απήχθη και ο προεδρεύων ιερέας.

«Οι καρδιές μας είναι βαριές», έγραψε την Κυριακή στο Twitter ο κυβερνήτης του Ondo Rotimi Akeredolu. «Η ειρήνη και η ηρεμία μας έχουν δεχθεί επίθεση από τους εχθρούς του λαού».

Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν αμέσως επίσημο αριθμό νεκρών. Ο Τιμιλέιν δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, αν και άλλοι ανέφεραν μεγαλύτερο αριθμό. Βίντεο που φαίνεται να είναι από τον τόπο της επίθεσης έδειχναν πιστούς της εκκλησίας να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι άνθρωποι γύρω τους θρηνούσαν.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση στην εκκλησία. Ενώ ένα μεγάλο μέρος της Νιγηρίας αγωνίζεται με θέματα ασφάλειας, το Ondo είναι ευρέως γνωστό ως μία από τις πιο ειρηνικές πολιτείες της Νιγηρίας. Η πολιτεία, ωστόσο, έχει εμπλακεί σε μια αυξανόμενη βίαιη σύγκρουση μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας δεν απάντησαν αμέσως σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς σημειώθηκε η επίθεση ή αν υπάρχουν στοιχεία για υπόπτους. Το Owo βρίσκεται περίπου 345 χιλιόμετρα (215 μίλια) ανατολικά του Λάγος.

«Στην ιστορία του Owo, δεν έχουμε βιώσει ποτέ ένα τόσο άσχημο περιστατικό», δήλωσε ο νομοθέτης Oluwole. «Αυτό είναι πάρα πολύ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share