Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Καμπανάκι» Καλλιάνου - Κακοκαιρία: Έντονα φαινόμενα το Σάββατο (9/7) – Οι τρεις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Πώς θα επηρεαστεί η Αττική

9 Ιουλίου 2022 00:33
«Καμπανάκι» Καλλιάνου - Κακοκαιρία: Έντονα φαινόμενα το Σάββατο (9/7) – Οι τρεις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία: Σε εξέλιξη βρίσκεται η αλλαγή του σκηνικού του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τις βροχές και τις καταιγίδες να επικρατούν σε αρκετές περιοχές. Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι εικόνες από σπίτι στη Λάρισα, του οποίου τη στέγη τρύπησε κεραυνός.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, με τα φαινόμενα να συνεχίζονται για όλο το Σάββατο, έως τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ θα επηρεαστεί και η Αττική.

κακοκαιρία πλημμύρα
(ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)

Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και επίμονα σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς.

Βροχές και καταιγίδες

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα επιμείνει ο άστατος καιρός με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Στο Ιόνιο και στα δυτικά της Πελοποννήσου θα είναι άστατος ο καιρός, αλλά με πιο εξασθενημένα καιρικά φαινόμενα.

Αντίθετα σε όλη την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, δηλαδή την Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, όπου θα εξελιχθούν έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα υπάρξουν λίγες τοπικές βροχές, ενώ στο Αιγαίο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία γενικά θα σημειώσει εντυπωσιακή πτώση, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Στην Αττική κατά διαστήματα ο καιρός το Σάββατο θα είναι άστατος, με μπόρες και τοπικές βροχές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ δυνατές καταιγίδες με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 10 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 11 έως 31, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 11 έως 25 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 27-28 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 19 έως 28-29, στην Κρήτη από 15 έως 30-32 και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share