Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρίλερ στον αέρα: Μαχητικά αεροσκάφη διασταυρώθηκαν με ανεμπτεριστές πάνω από τον Φενεό (video)

Μία παραλίγο τραγωδία σημειώθηκε ανάμεσα στην Αχαΐα και στην Κορινθία

8 Ιουλίου 2022 14:30
Θρίλερ στον αέρα: Μαχητικά αεροσκάφη διασταυρώθηκαν με ανεμπτεριστές πάνω από τον Φενεό (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος καλό, όλα καλά στον Φενεό, όπου αποφεύχθηκε μια τραγωδία στον αέρα, όταν μαχητικά αεροσκάφη «συναντήθηκαν» με αεροπτεριστές και παραλίγο να γίνει δυστύχημα.

Τα μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από την πεδιάδα του Φενεού είδαν ξαφνικά μπροστά τους δύο ανεμοπτεριστές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρχε ένας σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας που διασταυρώθηκε ξαφνικά, στις 12:57 της 22ας Ιουνίου, με δύο ανεμοπτεριστές, καθώς δεν γνώριζαν ότι υπήρχε τέτοια δραστηριότητα στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ένα αεροσκάφος πέρασε από το πρώτο αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, ενώ από το δεύτερο μόλις στο μισό. Κάτι που σημαίνει ότι οι ανεμοπτεριστές σώθηκαν από τύχη, καθώς η δίνη που δημιουργείται από τις τουρμπίνες των μαχητικών, θα μπορούσε να τους είχε καταρρίψει.

Η στιγμή του τρόμου: Βίντεο ντοκουμέντο από την εκτίναξη της 61χρονης τουρίστριας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Βίντεο ντοκουμέντο από την εκτίναξη της 61χρονης Αγγλίδας που εκτινάχθηκε από τα αέρια τουρμπίνων αεροσκάφους έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Skiathoslife.gr.

Η 61χρονη, όπως φαινεται και στο βίντεο (με το βελάκι), βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο δίπλα στη θάλασσα αρκετά μέτρα μακριά από το τοιχίο και το πεζούλι αλλά ακριβώς στην ίδια ευθεία με τις τουρμπίνες του αεροσκάφους.

Η ίδια φαίνεται να σηκώνει τα χέρια της και λίγο μετά να εκτινάσσεται στη θάλασσα, όπου και υπέστη τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που την οδήγησαν στο νοσοκομείο του Βόλου.
Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ακόμα μια γυναίκα μικρότερης ηλικίας πέφτει στο έδαφος χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου, ένας 79χρονος άνδρας που κινούνταν στον δρόμο δίπλα από τον αεροδιάδρομο της Σκιάθου, είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, αλλά εκτίμησε πως θα προλάβαινε να απομακρυνθεί από το σημείο. Επιτάχυνε το βήμα του, χωρίς επιτυχία ωστόσο. Από το κύμα αερίων του αεροπλάνου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν.

Δείτε βίντεο από εντυπωσιακές προσγειώσεις και απογειώσεις στη Σκιάθο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share