Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Διονύσου ξεκινά τις εργασίες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ικαρίου

Το έργο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις

8 Ιουλίου 2022 09:43
Ο Δήμος Διονύσου ξεκινά τις εργασίες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ικαρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην τελική ευθεία βάζει πλέον ο Δήμος Διονύσου, τις διαδικασίες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ικαρίου, στην περιοχή Ραπεντώσα. Μετά και τη συνάντηση που είχε προ ημερών ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η δημοτική Αρχή άμεσα ξεκινά τις εργασίες.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ το νέο video για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην Αττική.

Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου προσδιορίζεται σε 18 μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Το έργο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις.

Κατά την Α' φάση του έργου θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

  • Καθαρισμός και διαμόρφωση του χώρου (αποψίλωση, κοπή θάμνων κ.λ.π.), εντός του οποίου πρόκειται να τοποθετηθούν τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη.
  • Αποδελτίωση των σπολίων με σύνταξη φακέλου καταγραφής ανά αντικείμενο (σχεδιαστική αποτύπωση, φωτογράφηση, τεκμηρίωση).
  • Επείγουσες εργασίες προστασίας και συντήρησης των επιγραφών σε αρχιτεκτονικά μέλη και στα χορηγικά μνημεία (καθαρισμός από βιολογικούς ρύπους, κατασκευή εκμαγείων κ.λ.π.).

Ο Δήμος Διονύσου ξεκινά τις εργασίες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ικαρίου

Κατά τη Β' φάση του έργου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες:

  • Μεταφορά, τακτοποίηση και ταξινόμηση των διάσπαρτων λίθων στο διαμορφωμένο χώρο.
  • Ολοκλήρωση σύνταξης των φακέλων καταγραφής.
  • Κατασκευή πινακίδων πληροφόρησης με εποπτικό υλικό.

«Πρόκειται για ένα όνειρο πολλών ετών, το οποίο υλοποιείται σήμερα, χάρη στην επιμονή αλλά και τη συστηματική προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει από την αρχή της θητείας μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και προσέθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Δήμος μας αξιοποιεί ένα αρχαιολογικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, θα μπορεί να είναι επισκέψιμο για κάθε πολίτη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share