Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 8/7: Βροχερή Παρασκευή με πρόβλεψη για πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα - Μαρουσάκης και Αρναούτογλου εκπέμπουν «SOS» (video)

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

8 Ιουλίου 2022 07:18
Καιρός σήμερα 8/7: Βροχερή Παρασκευή με πρόβλεψη για πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα - Μαρουσάκης και Αρναούτογλου εκπέμπουν «SOS» (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα κεντρικά και βόρεια, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στα νότια ηπειρωτικά τμήματα.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά, ενώ μικρή άνοδος αναμένεται στα νότια νησιωτικά τμήματα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Δείτε επίσης: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: «Χειμώνας» μες στο κατακαλόκαιρο - Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια ηπειρωτικά τμήματα. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34, στην Ήπειρο από 14 έως 33 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 15 έως 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33-35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 29-31 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 20 έως 28-29, στην Κρήτη από 15 έως 33-36 και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33-34.

Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5 και στα νοτιοανατολικά εώς 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι - απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από ο απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣA

Καιρός: Στα νησιά του βορείου Αιγαίου αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ στα βορειότερα νησιά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ 09-07-2022

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο έως 7 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα δυτικά και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Facebook

Νέα προειδοποίηση για την επερχόμενη κακοκαιρία – για την οποία έχει ήδη εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης- απηύθυνε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παραθέτει σε ανάρτησή του στο Facebook βίντεο με τον όγκο νερού που αναμένεται να πέσει στη χώρα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

«Εντυπωσιακό για την εποχή ότι βλέπουμε σε αρκετές περιοχές να τερματίζει η κλίμακα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιοχές όπου θα δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα!»

Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται με χρονικό βήμα τριώρου ο όγκος νερού που αναμένεται να πέσει σε περιοχές της χώρας μας από αύριο τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής περίπου.

Στο πάνω μέρος του χάρτη υπάρχει η ένδειξη για την ημέρα και την ώρα όπου ισχύει η πρόγνωση και στο κάτω μέρος του χάρτη η χρωματική κλίμακα σε χιλιοστά. Τονίζεται ότι 1 χιλιοστό αντιστοιχεί σε χίλια λίτρα νερού ή έναν τόνο ανά στρέμμα.

Εντυπωσιακό για την εποχή ότι βλέπουμε σε αρκετές περιοχές να τερματίζει η κλίμακα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιοχές όπου θα δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα! Οι τιμές αυτές οδηγούν σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις λόγω πλημμυρών ή και καταστροφών από χαλάζι κτλ.

Για τον λόγο αυτό έκρινα απαραίτητο να δώσω ελεύθερα τα αποτελέσματα από το μετεωρολογικό μας μοντέλο που χρησιμοποιούμε στον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN - Το Ανοιχτό Κανάλι προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για το επικίνδυνο της κατάστασης.

Ενημερωθείτε και ενημερώστε!

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους και πολύ μεγάλη προσοχή!!!

«Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου για μεγάλη κακοκαιρία στη χώρα

Για επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο (8-9 Ιουλίου) σε αρκετές περιοχές της χώρας προειδοποιεί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook. Όπως σημειώνει, αύριο Παρασκευή 8/7 κάποιες περιοχές θα επηρεαστούν από από έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία και χρήζουν προσοχής καθώς είναι ικανά να δημιουργήσουν και προβλήματα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει συγκεκριμένα: «Όπως σας είχα ενημερώσει εδώ και πάνω από ένα δεκαήμερο μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο 48ωρο (8-9 Ιουλίου) σε αρκετές περιοχές της χώρας!

Κάντε κλικ στο χάρτη για μεγέθυνση για να δείτε τις περιοχές που φαίνεται να επηρεάζονται αύριο Παρασκευή 8/7 περισσότερο, από έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία και χρήζουν προσοχής καθώς είναι ικανά να δημιουργήσουν και προβλήματα.

Όσο πιο πορφυρά τα χρώματα στον χάρτη, τόσο μεγαλύτερη είναι αυτή η πιθανότητα! Για το Σάββατο 9 Ιουλίου θα υπάρξει νέα ενημέρωση μέσα από τη σελίδα μου στο facebook».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share