Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Ζαχάρω: Στη ΜΕΘ 6χρονη – Κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία

Υπέστη ανακοπή!

7 Ιουλίου 2022 08:51
Τραγωδία στη Ζαχάρω: Στη ΜΕΘ 6χρονη – Κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ώρες αγωνίας για εξάχρονο κοριτσάκι στη Ζαχάρω που παραλίγο να πνιγεί σε παραλία της περιοχής και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η 6χρονη που βρισκόταν μαζί με τους γονείς του στην παραλία, ενώ έπαιζε στη θάλασσα το απόγευμα της Τετάρτης, ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις του.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Ζαχάρω: Πέθανε βρέφος μόλις δύο μηνών

παραλία ζαχάρω

Αμέσως έγινε αντιληπτό από τη μητέρα του, η οποία σε κατάσταση πανικού, έβγαλε το παιδί από την θάλασσα και προσπάθησε με όσα μέσα γνώριζε, να το επαναφέρει.

Το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό και στον ναυαγοσώστη που υπήρχε στην γύρω περιοχή, ο οποίος έσπευσε προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι. Άμεσα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την μικρούλα και την μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων όπου οι γιατροί όμως διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Υπέστη ανακοπή

Εκεί το παιδί όμως υπέστη ανακοπή αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν. Στη συνέχεια η μικρούλα, διασωληνωμένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της και να την κρατήσουν στη ζωή.

Το εξάχρονο κοριτσάκι μαζί με τους γονείς και την αδελφούλα του έχουν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές από την Ελβετία, όπου διαμένουν μόνιμα.

Θρίλερ στα Χανιά: Επανέφεραν 7χρονο παιδί που πνίγηκε σε νεροτσουλήθρα ξενοδοχείου

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (28/5) σε πισίνα ξενοδοχείου στο Κολυμπάρι Χανίων όταν ένα 7χρονο αγοράκι κινδύνευσε να πνιγεί. Με την ευκαιρία, να σας υπενθυμίσουμε το τραγικό περιστατικό στα Χανιά με τον οδηγό που έσερνε σκυλάκι με το αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων λίγο μετά τις 18.00 το παιδί που έπαιζε στις νεροτσουλήθρες, εντοπίστηκε αναίσθητο μέσα στην πισίνα να πλέει μπρούμυτα με τα χέρια ανοιχτά.

Αμέσως μια τουρίστρια το έβγαλε έξω, το γύρισε στο πλάι και άρχισε να του δίνει τις πρώτες βοήθειες, ενώ στο σημείο έσπευσαν και οι ναυαγοσώστες.

Άμεση η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ

Το αγοράκι που είχε πιει νερό, συνήλθε για λίγο και έχασε πάλι τις αισθήσεις του προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε όσους βρίσκονταν εκεί.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο ξενοδοχείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο, όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο 7χρονος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το παιδί φέρεται πως έπαιζε μόνο του στις νεροτσουλήθρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο αλλοδαπός πατέρας του είναι εργαζόμενος στο ξενοδοχείο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share