Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τρόμος στα Εξάρχεια: H στιγμή που αστυνομικός καίγεται από μολότοφ (Video)

Δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ με εγκαύματα

6 Ιουλίου 2022 09:07
Τρόμος στα Εξάρχεια: H στιγμή που αστυνομικός καίγεται από μολότοφ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που αστυνομικός έχει πάρει φωτιά από επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια.
Νύχτα έντασης χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, μετά την επίθεση που έγινε στην ομάδα της αστυνομίας που βρισκόταν επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Δείτε επίσης: Αστυνομικός είχε βάρδια και έμαθε ότι ο σύντροφός της... Η φρικτή αποκάλυψη 17 χρόνια μετά

Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκε στην συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ζ. Πηγής όπου υπήρξε επίθεση σε άλλη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να καεί και ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο εκεί.

Μάλιστα από τις συγκρούσεις που ακολούθησαν και τις μολότοφ που έπεσαν, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί που υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα.

Ο ένας από αυτούς καταγράφηκε από video, το οποίο παρουσίασε ο ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης.

Αυτός είναι ο πιστολέρο των Πατησίων - Βίντεο ντοκουμέντα από το σημείο της συμπλοκής: Πώς «άδειασε» το όπλο του πάνω στους αστυνομικούς (video)

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία γίνονται γνωστά για το μπαράζ πυροβολισμών που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (2/7) σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους.

Από τις αιματηρές συμπλοκές, που είχαν «πρωταγωνιστή» τον ίδιο δράστη -αλβανικής καταγωγής, έπεσαν νεκροί τρεις άνθρωποι (ένας εξ αυτών ο δράστης) και τραυματίστηκαν τρεις ακόμα (οι δυο αστυνομικοί). Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, όταν ο δράστης έφτασε στους Αγίους Αναργύρους με ένα μαύρο όχημα μπήκε σε ένα μπαρ και με την απειλή όπλου ζήτησε 20 ευρώ ώστε να πάρει ένα ταξί και να διαφύγει από το σημείο.

Εκείνη την ώρα, ωστόσο, τον εντόπισαν αστυνομικοί που τον αναζητούσαν οι οποίοι στάθμευσαν το περιπολικό τους σε απόσταση λίγων μέτρων από το μπαρ προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο πιστολέρο, ωστόσο, ήταν αποφασισμένος για όλα. Όταν είδε τους δυο αστυνομικούς τράβηξε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί αλυσιδωτά, με συνέπεια από τα πυρά του να τραυματιστούν οι δυο ένστολοι. Οι αστυνομικοί όμως δεν έκαναν πίσω. Ανταπέδωσαν στα πυρά και κατάφεραν να χτυπήσουν τον δράστη και να τον εξουδετερώσουν.

Να σημειωθεί ότι η μανία του δράστη ήταν τόσο μεγάλη που από τα πυρά του διαλύθηκε τζαμαρία ενός άλλου καταστήματος εστίασης που βρισκόταν πίσω από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αιματηρό συμβάν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ομάδες της νύχτας που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Αυτός είναι ο πιστολέρο

πιστολερο-κατω-πατησια-πυροβολισμοι-3-7

πιστολερο-κατω-πατησια-πυροβολισμοι-3-7

Τα βίντεο από τα σημεία των πυροβολισμών

Σε ένα από τα βίντεο που τράβηξε περίοικος ακούγονται οι πυροβολισμοί:

Πώς έγινε η ένοπλη συμπλοκή - Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός των δυο ένοπλων συμπλοκών σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους είναι τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δυο παρέες επτά συνολικά ατόμων, συνεπλάκησαν αρχικά στην οδό Κουρτίδου και Νάζου στα Πατήσια με ένα άτομο από την μία ομάδα να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει ένα άτομο από την δεύτερη ομάδα. Ένας ακόμη τραυματίστηκε από σφαίρα ενώ ένας άλλος, παρασύρεται από διερχόμενο αυτοκίνητο την στιγμή που προσπαθεί να γλιτώσει από τα πυρά.

Ο δράστης της ανθρωποκτονίας, μετά την ένοπλη συμπλοκή, έκλεψε αυτοκίνητο πολίτη και κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Μπήκε σε μπαρ και αφαίρεσε 20 ευρώ. Στο μεσοδιάστημα είχε ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ με τους αστυνομικούς να ξεκινούν αναζητήσεις. Ο δράστης φέρεται να επιχείρησε να κάνει απόπειρα ληστείας και σε πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά εκείνη την στιγμή, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Τότε ξεκίνησε καταδίωξη με τον άνδρα να ανοίγει πυρ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν. Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share